Кипър вдига ковид ограниченията за туристите

Кипър вдига ковид ограниченията за туристите
A A+ A++ A

От 1 юни Кипър ще премахне санитарните ограничения за туристите, свързани с коронавируса - пътниците, пристигащи на острова, няма да трябва да показват сертификат за ваксинация или отрицателен резултат от тест за коронавирус.

Съветът на министрите взе предвид подобряващата се епидемиологична картина както в Кипър, така и в световен мащаб, и одобри отмяната на ограниченията.

От пътниците, пристигащи в Кипър, независимо от страната им на произход, няма да се изисква да представят валиден сертификат за ваксинация срещу коронавирус или възстановяване, или отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест. С това решение страната се връща към нормалния режим на пътуване, заяви министърът на транспорта Янис Карусос, цитиран от БГНЕС.

Данните у нас

182 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. Това сочат данните от Единния информационен портал. Направени са 5434 теста, което значи, че положителните проби са около 3,3%.

През вчерашния ден са починали трима души с коронавирус, като всички те не са били ваксинирани. Като оздравели са отчетени 882.В болница се лекуват 372 пациенти, от които 35 – в интензивни отделения. 35 са и новопостъпилите в лечебни заведения, от които 77% са без завършен ваксинационен курс.

Във вторник са поставени 600 дози ваксини. Така общият брой на поставените дози у нас става 4 399 112.

#Кипър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »