Мъртвото вълнение вече откри сезона

Мъртвото вълнение вече откри сезона
A A+ A++ A

Бургас се готви за новия туристически сезон. Градът вече гъмжи от туристи, очаква се силно лято. Плажът официално ще бъде открит на 1-и юни. Общината пък продължава с малките ремонти, които поддържат имиджа на Бургас като приветлива, интересна и подредена дестинация, пише "Труд".

Наред с поправките на парковата мебел и пренареждането на разместени павета в центъра на града, от вчера пребоядисват стълбовете по пешеходната „Богориди“, която води към морето, както и антипаркинг колчетата по перпендикулярните й улички.

Плажът ще бъде открит официално от юли, но вече много местни и туристи трупат тен, особено в почивните дни. "Плажът е вече пълен, водата е с температура 22 градуса. От утре на постовете ще има по двама спасители на три поста", каза Петър Русев, старши спасител на Северния плаж в Бургас. До 18 часа ивицата ще е охраняема.

В момента, от два дни вече, има и мъртво вълнение. Затова присъствието на морските стражи е задължително на ивиците, а плажуващите трябва да бъдат много внимателни и да изпълняват указанията.

В морето близко до охранямите зони, ще бъдат поставени шамандури, за да може плувците да знаят докъде може да стигат от брега.

От вчера са пуснати мобилни велопатрули от общинската полиция, в помощ на спасителите. При неизпълнение на заповедите на спасителите, те ще бъдат уведомявани и ще се притичат на помощ за налагане на глоби на нарушителите. Отново това лято е забранено и скачането от Мостика. Това е „патент“ на тийнейджърите, които скачат опасно от голямата височина, и въпреки че дъното е почистено, крие опасност от удар в довлечен  от вълните остър предмет.

Междувременно, от Южният плаж в Несебър съобщиха, че са готови за реален старт на летния сезон от днес- 1-и юни, когато ще бъдат пуснати по вода и атракционите - джетове, парашути и банани. Ивицата е удостоена и с приза за чист плаж-  „Син флаг“.

Снимка: novinite.bg

#мъртво вълнение #Южно Черноморие #Бургас #летен сезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"