Влакът от Варна за София отпътува без украински бежанци СНИМКИ

Влакът от Варна за София отпътува без украински бежанци СНИМКИ
A A+ A++ A

Железопътната гара във Варна остана празна, въпреки че се очакваше да пристигнат украински граждани, настанени по курортните комплекси. Влакът за София отпътува без тях, тъй като повечето са решили сами да се справят с престоя си в България.

В понеделник вицепремиерът Калина Константинова заяви чрез видеообръщение, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

На гарата във Варна е спокойно

 

БГНЕС

 

През вчерашния ден имаше множество сигнали за хаос при преместването на хората, чуха се много недоволни коментари заради планинските локации и недобрите условия на държавните бази, в които бежанците биват премествани.

 

БГНЕС

 

„Три месеца ние полагаме ежедневни, напълно непредвидени грижи за над 110 000 души. Да, сигурно има хора, които са получили социални помощи със закъснение. Да, сигурно има такива, за които е трябвало време, за да се организира лечение. Да, сигурно е имало и такива, които не са успели да запишат децата си на детска градина. Но нима това не се случва всеки ден с българите?“, отбеляза Калина Константинова.

По думите й България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия по морето. От самото начало беше съобщено, че мярката е временна и цели да осигури време, в което бягащите от войната да се чувстват спокойни и да си стъпят на краката.

„За наше огромно разочарование в замяна получихме масови специфични и персонални желания, които категорично няма как да бъдат удовлетворени. И тук далеч не говорим за уязвими хора – точно те имат най-малко битови изисквания. Затова нашите усилия в днешния ден са насочени именно към тях“, посочва във видео посланието Константинова. 

 

БГНЕС

#София #Варна #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »