Къде да заведем детето за 1-ви юни - събития в цялата страна

Къде да заведем детето за 1-ви юни - събития в цялата страна
A A+ A++ A

1 юни е един от любимите ни празници именно, защото това е денят, в който празнуваме безгрижието и свободата и поне за малко се пренасяме във вълшебния детски свят. Международният ден на детето по традиция е изпълнен с много забавление, усмивки, шарени балони и лакомства. А като задължителен детайл от празника е времето прекарано с любимите деца във веселие и смях.

Тази година различните общини в страната организират редица мероприятия по повод Деня на детето, които можете да посетите, заедно със своите малчугани, ако имате желание и възможност. Ето ги и най-интересните предложения, на които попаднахме:

София

Столична община ще проведе концерт и благотворителна изложба базар на детски рисунки и макети „София – град на бъдещето“. Събитието е организирано съвместно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски“, под патронажа на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. 

Благотворителната изложба ще се проведе под мотото „Деца помагат на деца“, като тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арттерапия (грънчарско колело за изработване на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др.), предназначени за деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип.

Събитието ще започне под куполите на "Ларгото" на 1 юни 2022 г. в 11:00 ч. и ще бъде открито от мажоретния състав на 143-то у-ще "Георги Бенковски“.

Ако пък живеете в район “Искър” можете да посетите детски празник в парк "Дружба". По време на празника децата ще могат да се насладят на забавни игри, танци, рисунки на лица и фокуси, както и да гледат кукленото представление „Кой покори слънцето“ от Цвете Янева от Артстудио "Камбана". Мероприятието ще се проведе от 18:00 ч. в парк „Дружба“ до детските площадки!

Район “Възраждане” е предвидил концерт на вокална група към Дворец на децата в парк “Възраждане" от 18:30 ч.

Район “Витоша” организира детски празник в парк "Знаме на мира" от 17:30 до 19:30 ч.

Фондация "За Нашите Деца" кани малчуганите на детски празник "Прегръдка за нашите деца" в парка, заедно с един от символите на организацията - Мечето Прегръдко. Децата ще се запознаят с клоуните Коко и Мъри, които са подготвили фокуси, викторини, балонно шоу и забавна клоунада. Певицата Алфаела Круела ще представи най-любимите детски песни и ще организира музикална детскотека. Събитието ще предложи и разнообразни арт кътове около сцената и специален Фотокорнер за най-широките усмивки. Празникът ще се проведе на Закрита лятна сцена, Борисова градина от 17:00 ч.

Повече за събитието тук.

***

Столична община организира традиционното Социално градче за обмяна на опит и предаванена знания за социално подпомагане на деца и младежи. Събитието се провежда по повод празника на детето и е под надслов: „1 ЮНИ – ДЕНЯТ НА ВСИЧКИ ДЕЦА“. Локацията ще бъде Южен парк – Английска поляна (между бул. "Петко Ю. Тодоров" и ул. "Бяла черква", на главния вход откъм бул. "Витоша") и ще се проведе в рамките на два дни - 31 май и 1 юни с начален час – 10:00 ч. 

***

В Горна Баня ще се проведе третото издание на събитието “Кашонвил” под надслов “Светът, за който мечтая”. Там родители и деца ще могат да изградят от картон, кашони, кутии, пластмасови опаковки, плат, капачки, макет на света, за който мечтаем - сгради, превозни средства, животни, роботи, ракети, самолети.

Събитието е за хората от Горна баня и за всички семейства от Украйна, които искат да се срещнат, запознаят и забавляват със своите съседи от квартала и София и ще проведе от 10:00 ч.

Повече информация за събитието вижте тук.

Банкя

Банкя гостоприемно ще посрещне най-малките си жители и гости в красивия парк „Ротонда” и ще ги изненада със своята пъстра програма. От 11:00 до 13:00 часа ще се състои Детска музикална фиеста „Детство мое“ с участието на малките големи таланти от Банкя и гости: Боряна Попова, Анета Кедева, Никол Веселинова, Дара Дебрюне и Център за изкуство „Зорница“. Организаторте са подготвили и други атракции за децата като артработилница под надслов: „Рисуваме мечти”, творческа провокация  –   Артграфити върху платно, настолни игри, пантомима, пожарен автомобил, рецитали и музикална фиеста. Забавлението започва в 11:00 ч. И продължава чак до 18:30.

Още за събитието можете да прочетете тук.

По случай празника децата ще могат да се повозят на специална атракционна мотриса, която е част от музейното наследство на БДЖ. Мотрисата ще направи общо шест пътувания през целия ден от Централна гара София до Банкя и в обратното направление .

Повече информация за събитието вижте тук.

Пловдив

Община пловдив организира богата програма за Международния ден на детето, която ще се проведе в рамките на няколко дни. Деца и родители ще могат да се насладят на концерти, фотографски изложби, творчески работилници, спектакли, лодки, благотворително представление и много, много други.

Повече информация за събитието можете да откриете тук.

Калофер

Детски празник „Играй с мен“ организират в Калофер за най-малките.Подготвена е богата програма, която започва в 10.00 ч. на 1 юни. Организатори са кметството в Калофер, читалището, както и СУ „Христо Ботев“.

Повече за събитието тук.

Ямбол

По повод Деня на детето градът ще зарадва децата с Клоуни, фокуси, пейнтбол, творчески работилници, над хиляда балона подарък и още много изненади. Забавленията започват в 10:00 и продължават през цлия ден!

Повече информация за събитието открийте тук.

Плевен

Общината е подготвила пъстро карнавално шествие на малчугани от всички детски градини в Плевен. Шествието ще премине през пешеходната зона до Градската градина, където аниматори ще забавляват участниците с много игри, песни, танци, мини състезания и приятни изненади. Събитието започва в 17:00 ч. пред Драматичния театър „Ив. Радоев”.

Повече за събитието ще откриете тук.

Кърджали

Градът ще зарадва малчуганите на града с безплатно кино, игри в Детски приключенски въжен парк, ателиета и представления. Началото е в 17:00 ч.

Още за събитието ще разберете тук.

Добрич

Децата в Добрич ще имат възможността да посрещнат празника с рисунки върху стъклената фасада на музея в градския парк "Свети Георги". Общината призовава малките художници да си носят водни бои и четки, за да  създадат  картини с исторически герои, откъси от приказки или пейзажи. Музеят в парка пък ще бъде с вход свободен.

Още за събитието тук.

Сливен

Община Котел традиционно организира богата и интересна програма, посветена на 1 юни. Децата ще имат възможност да посетят 4 събития. При влошаване на метеорологична прогноза в Котел, празникът ще се проведе в залата на НЧ „Съгласие-Напредък“. Програмата ще започне от 10.00 ч. на площад „Възраждане”. 

Още интересна информация за събитието вижте тук.

Шумен

Община Шумен организира детски празник и „Лятна фиеста”. В областния град ще бъдат обособени три центъра за спортни игри, занимания и творчески изяви за децата на Шумен. Празникът ще започне в 9:00 ч.

#1ви юни #Ден на детето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"