Колега на погребалният агент с уж кремираните хора смята, че той и преди вършел нередности

Колега на погребалният агент с уж кремираните хора смята, че той и преди вършел нередности
A A+ A++ A

Тази седмица стана ясно, че полицията е арестувала погребален агент, който е заровил вероятно над 50 души, като вместо да бъдат кремирани. Ужасяваща история с адрес България. Мъжът е арестуван на местопрестъплението, открити са 7 тела, близки на уж кремираните хора са буквално в шок от разкритията. Според погребалния агент Георги Борисов заради случая хората започват да имат съмнения и да искат справки за кремации.

Той призна, че познава задържания. "Ползвали сме услугите на една и съща хладилна камера за съхранение на покойници. Беше изгонен оттам, защото бавеше ритуалите. Създаваше усещане за нередност и криминални деяния, а за да не бъдат въвлечени стопаните на камерите, те го гонеха", разказа той. И допълни, че всеки у нас може да стане погребален агент, без да има нужната квалификация.

Според него проверката за кремация е лесно достъпна, предава НОВА. "Всеки може да се обади в крематориума, да каже имената и ЕГН-то на свой близък и да провери дали е извършена кремация. Има още два крематориума - в Пловдив и Варна, така че ако го няма в София, може да е регистриран там", предупреди Борисов. По думите му след всяка кремация се издава удостоверение с печат, но то се изисква допълнително, а единствено урната се дава на опечалените.

#погребален агент #възрастни хора #кремация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »