Цацата на морето ни "бърка в джоба" с над 10 лв. за порция

Цацата на морето ни "бърка в джоба" с над 10 лв. за порция
A A+ A++ A

Между 7 и 10,50 лева струва порция от 250 грама цаца по българското Черноморие на юг от Созопол. По-скъпи са порциите от пържен сафрид и попчета. Цените им варират около 12 лева, съобщава Нова телевизия.

Най-евтината цаца тази година ще в "Сарафово" край Бургас и Крайморие. Там може да хапнем от апетитната риба като платим минимум 3 лева.

"Цацата скочи с едни 50 стотинки, нищо повече. От 2,50 стана 3 лева, картофките също с 50 стотинки, от 2,50. Картофките със сирене ги направихме 3, а другите обикновените 2,50”, обясни Ани Пенева - управител на заведение.

Цените в нейния търговски обект са увеличени минимално, за да могат да задържат клиентите си. Собствениците се аргументират със скъпия ток и по-високите заплати на персонала.

Много от хората предпочитат почивка в Турция или Гърция, където също има поскъпване, но дори с него се оказва, че почивката ни излиза по-изгодна. Поскъпване има и в алкохола в нощните барове, както и в коктейлите и разхладителните фрешове по плажните барове. А простата сметка е, че за минимална поръчка за заведение на юг за човек са нужни минимум 40 лева.

Цените  на север от Бургас са още по-високи,  например на шопската салата. Най-предпочитаната салата започва от 12 лева в Ахелой и Равда, а в Несебър достига до 18 лева. В един от най-луксозните ресторанти в Свети Влас пък зелена салата с кротони и шунка достига 35 лева, спагетите удрят цена от 42 лева а минералната вода се продава за 12 лева.

Кафето е между 3,50 и 5 лева, а безалкохолно 7 лева. А много от туристите вече недоволстват, пише "Телеграф".

#летен сезон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"