Великата Мария Гигова предаде щафетата на Мария Петрова във Международната федерация по гимнастика

Великата Мария Гигова предаде щафетата на Мария Петрова във Международната федерация по гимнастика
A A+ A++ A
В централата на Международната федерация по гимнастика (FIG), досегашния Технически комитет в тази дисциплина предаде властта на новия.
 
Великата ни шампионка и дългогодишен член на Техническия комитет на FIG заедно с нейните колежки, бе почетена подобаващо за ярката следа, която оставя с работата си в световната художествена гимнастика. Първата ни трикратна световна шампионка получи   цветя и благодарност от новия президент на комитета Ноха Абу Шабана и от  президента на световната централа  Моринари Ватанабе.
 
"И ние благодарим на г-жа Гигова за високата летва, която вдигна като професионалист, за безкрайните велики моменти на победи на нашите момичета, от които тя бе неизменна част, за нейната всеотдайност и любов, която влагаше в работата си и отношението към всички нас!
 
Желаем и здраве и много щастливи мигове!"
 
Ето какво каза за нея президента на БФХГ Илиана Раева:
 
“Винаги съм казвала, че тя е символът на българската художествена гимнастика. Тя има сияен ореол. Толкова много даде на света и на България. Тя се вълнуваше с всяка наша гимнастичка, с всяка наша победа или разочарование. Богата душа и същност е Мария. Нейната отдаденост, професионализъм и работоспособност са на световно ниво. Тя работеше във ФИГ, но завинаги остана част от българската художествена гимнастика. Високо е Мария, много е високо. С нея са свързани най-големите успехи в историята на българската художествена гимнастика. Нека е пример за всички! Нека е здрава и щастлива!”
На церемонията присъстваха и членовете на новия технически комитет, сред които е и втората ни трикратна световна шампионка  Мария Петрова.
 
Снимка: Фейсбук

#Мария Гигова #Мария Петрова #художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"