Путин се закани на Германия и Франция за оръжието за Украйна

Путин се закани на Германия и Франция за оръжието за Украйна
A A+ A++ A

Владимир Путин предупреди в събота лидерите на Германия и Франция да не увеличават доставките на оръжие за Украйна, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Путин каза на френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, че продължаващите доставки на оръжие за Украйна са "опасни", предупреждавайки "за рисковете от по-нататъшна дестабилизация на ситуацията и влошаване на хуманитарната криза", заяви Кремъл. Телефонният разговор на тримата се е провел по инициатива на Берлин и Париж.

Тримата лидери обсъдиха преговорния процес, който е в замразено състояние, добави ТАСС. Путин заяви, че напрежението на продоволствения пазар ще намалее, ако се премахнат санкциите. Той добави, че Москва е готова да търси начини за безпрепятствен износ на зърно. Путин информира също как постепенно се налага мирният живот в Донбас.

Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц настояха днес пред руския си колега да освободи 2500 украински бойци, които се бяха окопали в стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол и впоследствие бяха взети в плен от руснаците, пък е френският прочит на разговора. „Президентът на Френската република и германският канцлер настояха за освобождаването на близо 2500-те защитници на „Азовстал“, взети за военнопленници от руските сили“, посочи канцеларията на френския държавен глава след телефонния разговор между тримата лидери.

Снимка: Стоп кадър

#Владимир Путин #оръжие за Украйна #Германия #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"