ВМРО блокира бул. „Дондуков“ пред КЕВР: Не обричайте българите на бедност! (ВИДЕО)

ВМРО блокира бул. „Дондуков“ пред КЕВР: Не обричайте българите на бедност! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

„Спрете износа на евтина електроенергия и блокирайте Зелената сделка!”, „Не обричайте българите на бедност!”,

С тези искания ВМРО блокира бул. „Дондуков“ пред КЕВР. Протестът е предизвикан от готвеното шоково повишаване на цените на тока и парното.

От една година говорим, че ще се стигне до тази патова ситуация в държавата, защото не се предприемат никакви адекватни мерки за овладяване на цените. Скокът ще обрече българските домакинства на трайна бедност. Това няма да реши кризата – ще я задълбочи.

Нужни са няколко бързи стъпки:

- Спиране износа на евтин ток;

- Стоп на Зелената сделка - мораториум на плащанията на зелените квоти, които вдигат неимоверно много цената от ТЕЦ-овете;

- Облагане на свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия и подпомагане на всички крайни потребители от тези средства;

- Деидеологизиране на вноса на газ – цената на „правилната“ политика не я плащат кабинетът на Кирил Петков, а обикновеният българин.

Големите европейски икономики си решиха проблема като продължават да получават газ от Русия, плащайки в рубли, докато ние първи развалихме договора без реална алтернатива и това доведе до пълния хаос на енергийния пазар в България.

 Снимка: Стоъп кадър

#ВМРО #протест #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай