Кремъл гневен на САЩ заради изпращането на далекобойните ракети за Украйна

Кремъл гневен на САЩ заради изпращането на далекобойните ракети за Украйна
A A+ A++ A

Руската страна се надява, че "здравият разум ще надделее" и САЩ няма да изпратят на Киев ракети с голям обсег, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, след като бе помолен да коментира появилата се в американски медии информация, че Белият дом се готви да достави на Украйна ракетни системи за залпов огън, предаде ТАССцитирана от БТА.

"Подобна информация трябва да бъде внимателно проверена. В момента изхождаме от изявлението на говорителя на Пентагона Джон Кърби, че окончателно решение по този въпрос не е взето. Надяваме се, че здравият разум ще надделее и Вашингтон няма да предприеме подобна провокативна стъпка", заяви руският дипломат, цитиран на страницата на посолството в Телеграм.

Си Ен Ен съобщи по-рано, позовавайки се на неназовани представители, че администрацията на Джо Байдън се готви да увеличи вида на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с голям обсег на действие.

Администрацията е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет от военна помощ и помощ за сигурността на Украйна, който може да бъде обявен още следващата седмица, твърдят източниците на телевизията.

Снимка: imag.one

 

#ракетни системи с голям обсег #САЩ #Украйна #Анатолий Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"