Борисов: Държавните разходи на България излизат извън контрол!

Борисов: Държавните разходи на България излизат извън контрол!
A A+ A++ A

Искам да съм загрижен, искам да съм благ. Но вижте – по магистралите няма мантинели, година и нещо – една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам, но това беше страхотен пиар преди няколко месеца.

Това каза Бойко Борисов в Стара Загора на среща с Младежката организация на ГЕРБ.

Бойко Борисов не спести упреците си към "изчегъртаните" от новото управление експерти и специалисти от ГЕРБ - "рядко образовани, дисциплинирани хора, а "грехът" им бе, че правят добри неща".

"По същия начин рушат инфраструктурата, образованието, иновациите... Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година. Сега е опасен. Най-сложната отсечка - мостът на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Те искат да принизят дебата на "битов сценарий". Защото нямат аргументи", отбеляза той.

"16 или 20 хиляди години човечеството е ползвало коня за основно транспортно средство - дали да го язди, дали с каляска, дали с каруца. За 135 години самите виждате какво се е случило в автомобилния бранш. Сега в следващите 1-2-3 години ми се вижда, че колите ще подхвръкват по магистралите като по мини. Ние имаме страхотни професори, доценти, които ако се мобилизират с млада енергия и опит, ще направим много. Не само с индустриалните паркове, а с образованието и обучението", коментира още той.

"Държавните разходи на България излизат извън контрол. Казва го ЕК. Не Бойко Борисов. "Извън контрол"! Енергийната криза - някои от мерките, които държавата финансира, не са таргетирани. "Таргет" означава мишена. Това означава, че искат да дадат 25 ст. за 50 литра бензин - някаква мярка, която никой не знае как ще стане и кои джобове ще напълни. Грижливо водещите на сутрешните съботно-неделни предавания говорят за "мерките на правителството", но без един въпрос да зададат - как това ще стане. "Таргетиране" означава - да кажеш за бедните какви разходи ще има. Не са равни всичките.- На софиянци ще им помогнем с парното, а на тези в крайните квартали, където няма парно, няма да им помагаме. Защо?! Къде е логиката?! Но такива въпроси няма. Това "щяло да стане един ден, когато се актуализира бюджетът". Но това не им пречи да говорят за техните "мерки"", отбеляза Борисов.

Той изтъкна, че за разлика от другите кризи, България има предимство в тази - защото енергоизточниците са български: "Хората от ГЕРБ обаче казват - при нашия лидер Борисов това нямаше да се случи, той можеше да мръдне цената на тока с половин-един лев. Това щеше да гарантира и цените".

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че "данъкоплатците ще поемат комисионните на тези, които ще докарат газ": "Но какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да си подготвил алтернативните доставчици. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция - гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на "Газпром": "Довиждане". Това ни тревожи. При нас нито газът  щеше да се вдигне, нито токът, нито щеше да има такава драстична инфлация Намаляването на ДДС-то няма да им донесе нищо друго, освен по-малко приходи. Сега същото е с хляба. Излизат с едни гръмки приказки - как за хората щяло да има хляб. Само че хората са мислещи. А ние сме и социални хора - има по-бедни, такива, които не са учили.

Снимка: Стоп кадър

 

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите