Тошко Йорданов: Идат трудни години

Тошко Йорданов: Идат трудни години
A A+ A++ A

Задават се трудни години. За това алармира Тошко Йорданов от „Има такъв народ” в студиото на „Събуди се”.

„Изявления как всичко може да се оправи с държавна намеса просто не са верни”, категоричен е Йорданов и обясни, че България не е богата държава, която да има достатъчно финансов ресурс за социални дейности.

„В момента държавата отделя огромно количество пари за социални дейности, но тези пари трябва да дойдат отнякъде. Ако икономиката не върви, другият вариант за взимане на пари за подобни неща е заеми”, каза народният представител от ИТН, но подчерта, че влизането в подобна спирала не е най-доброто нещо, което може да направи едно правителство.  „Прави се възможното с тези мерки, те ще имат някакъв облекчаващ ефект, но да кажем, че хората ще се почувстват както преди две години, няма да е вярно”, допълни той.

Той коментира и цената на парното у нас. По думите му нулев ДДС на топлото ще понижи цената на услугата, но няма да е достатъчна мярка. „Тежко ще е”, смята депутатът.

„С този тип коалиционни партньори не можем да бъдем спокойни”. Така народният представител отговори на въпроса дали „Има такъв народ” са спокойни след коалиционния съвет, че няма да има движение по темата Северна Македония. По думите му доверието е нарушено по ред причини – „от ПП си позволиха да правят неща и да водят разговори, които не трябваше да водят”, заяви Йорданов.

По думите му позициите на външния министър Теодора Генчовска и тези на представители на премиера Кирил Петков по темата се различават и това прави впечатление на европейски дипломати, с които се водят разговори за РСМ. „Търсеше се опит да се заобиколи коалиционното споразумение и да бъде започнат процесът за присъединяване на Северна Македония, без практически да има гаранция за изпълняване на договора, подписан между двете държави”, разкри депутатът.  

Снимка: Стоп кадър/НОВА

 

#Тошко Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »