Гърция под натиск да увеличи финансовите съкращения срещу нов заем

Гърция под натиск да увеличи финансовите съкращения срещу нов заем
Премиерът Андонис Самарас заедно с германския канцлер Ангел Меркел по време на визитата й в Атина, която предизвика протестни демонстрации и критики от немска страна. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Гърция е под натиск от международните кредитори да подсили спорния пакет от икономически мерки в замяна на отпускането на заем, заяви премиерът Андонис Самарас.

Пред ежедневника „Катимерини" Самарас коментира, че съкращенията може да бъдат одобрени от парламента „до дни", след като на 18 октомври на европейската среща на върха ще бъде обсъдена икономическата ситуация в Гърция, предаде информационна агенция „Фокус", позовавайки се на АФП.

Гръцкият премиер допълва, че до 18 октомври правителството и мисията на Европейския Съюз и Международния валутен фонд „ще е завършила напълно споразумение за по-важните фискални и структурни действия", нужни за отпускането на 31.5 млрд. евро.

Гръцкото правителство очакваше подготвените съкращения за 7.8 млрд. евро да са достатъчни, но кредиторите поискаха размера на съкращенията да е 9.2 млрд., обясняват от финансовото министерство.

#заем #мерки #икономика #Андонис Самарас #съкращения #министър-председател на Гърция #Международен валутен фонд #МВФ #Европейски съюз #ЕС #кредит #кредитори #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"