Стефан Янев разкри кога ще са изборите

Стефан Янев разкри кога ще са изборите
A A+ A++ A

Разкритие за премиера Стефан Янев направи бившият служебен министър-председател Стефан Янев в интервю за бТВ. Лидерът на „Български възход” ясно каза, че не е вярвал на Петков, докато сегашният премиер бе икономически министър в екипа на Янев. Като служебен премиер обаче успявах да държа  „отбора“ в кондиция, за да работи в правилната посока, коментира Янев.

„Спомнете си историята с електромобилите и тези инвеститори, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и как се развива тази история?“, попита Янев.

„Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта“, посочи Стефан Янев. И прогнозира предсрочни избори до края на годината.

„Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми“, категоричен бе Стефан Янев.

„Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: „Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви“.

Българският лев следващата седмица ще чества 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този елемент“, заяви Стефан Янев.

Стефан Янев нарече мракобесие закона на Асен Василев, който предвижда създаване на черни списъци от хора и фирми, на които имуществото ще може да се запорира без съд и присъда - само по донос.

Това напомня за „мракобесните години, за онзи закон за защита на държавата, за който сме учили в учебниците по история“, каза Янев.

„Когато говорим за законодателство, нека то да бъде много прецизно и да не дават свобода за широка интерпретация, особено когато става въпрос за имуществото на частни субекти“, добави Стефан Янев.

Той коментира и спирането на газовите доставки от Русия към България.

„Бих изисквал от съответните специалисти от държавната фирма „Булгаргаз“ да предложат най-доброто решение. Най-доброто решение може да бъде едно или друго, но в крайна сметка трябва да бъде защитен интересът на българските потребители по отношение както на предвидимостта на налични количества, така и по отношение на цената“, каза Стефан Янев.

Той отбеляза още, че когато искаш да избягаш от зависимост от един доставчик, не бива да се поставяш в зависимост на друг доставчик, а да намериш начин да имаш равнопоставеност, пише standartnews.com

Снимка: Стоп кадър, Фейсбук/Стефан Янев

#Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"