Безбожно жалък Григор Димитров бе унизен и изхвърлен от Ролан Гарос от дребосък

Безбожно жалък Григор Димитров бе унизен и изхвърлен от Ролан Гарос от дребосък
A A+ A++ A

Григор Димитров отпадна безславно от Ролан Гарос за поредна година. Родна ракета №1 претърпя много унизителна загуба с 0:3 (3:6, 1:6, 2:6) сета от Диего Шварцман, макар че дребничкият аржентинец бе аутсайдер за букмейкърите, а и до момента хасковлията водеше с 3-1 победи срещу този опонент. Играта на нашето момче бе под всякаква критика и изглеждаше меко казано жалко на клея в Париж. И то пред пълни трибуни на корт "Симон Матийо". 

Така Гришо не успя да премине третия кръг и да си осигури среща с Новак Джокович, а вместо това ще стяга куфарите и трябва да помисли сериозно така ли ще я кара занапред.

В първите си два мача на Ролан Гарос" 2022 Григор победи експресно Маркос Хирон и Борна Чорич. Димитров има по един полуфинал на другите 3 турнира от Шлема - "Аустрелиън Оупън", "Уимбълдън" и "Ю Ес Оупън". На клей кортовете в Париж най-доброто му постижение е достигане до 4-и кръг.

Двубоят днес стартира неприятно за Гришо, така се проведе, а и така завърши като нищо хубаво няма как да се каже за представянето на хасковлията. По-лошото бе, че не даде никакъв признак за битка, бе примирен и допусна фрапантен брой непредизвикани грешки. Бе наистина жалко да се гледа как българинът се дава без бой.

Шварцман поведе с 3:0 гейма до първата почивка (2 пробива). Последва маратонски гейм, в който Григор съумя да пробие. Димитров затвърди брейка с подаване за 2:3. В последствие Григор отрази 3 точки за пробив, за да вземе сервис-гейма си за 3:4. Диего обаче записа 2 поредни гейма и затвори частта с 6:3.

Шварцман поведе с 2:1 гейма до първата почивка във втория сет (без брейкове). Аржентинецът обаче проби за 3:1 гейма и взе подаването си за 4:1. Серия от геймове за Диего, който записа втората част с 6:1.

Димитров поведе с 2:0 гейма в третия сет, но Шварцман осъществи пробив в маратонски гейм точно преди почивката. Последва нов спад в играта на Гришо и Диего обърна резултата в сета чак до 6:2 гейма.

Аржентинецът ще срещне в осминафиналите водача в схемата Новак Джокович.

#Григор Димитров #Диего Шварцман #Ролан Гарос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"