Ивет Горанова ще играе за злато на европейското по карате

Ивет Горанова ще играе за злато на европейското по карате
A A+ A++ A

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова се класира за финала в категория до 55 кг кумите на Европейското първенство, което се провежда в Турция.

Ивет Горанова записа четири последователни победи, за да си осигури мач за златото. Тя победи с 2:1 срещу Ейми Конъл (Шотландия), след това Констанца Матош (Португалия) със 7:0 и Мария Столи (Гърция) с 1:0.В полуфиналния мач българката се наложи над Нейра Сипович с 3:2, предаде БНТ.

Ивет Горанова си осигури мач на финала срещу добре познатата си съперничка - украинката Анжелика Терлюга. Двете играха и на финала на Олимпийските игри в Токио, когато Горанова победи убедително с 5:1 т. и спечели златния медал. Битката за отличието е в събота - 28 май. 

Самото класиране на финала на Евро 2022 е най-големият успех на българката на европейски първенства по карате. Досега в кариерата си тя има бронзово отличие от шампионата в Гуадалахара (Исп) през 2019 г. Ивет стана шампионка на Европейските игри в Минск (Блрс) същата година, но те не бяха със статут на континентално първенство, припомня „Сега“.

Горанова също така има и две бронзови отличия от световни шампионати - през 2018 и 2021 г.

#Ивет Горанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »