ВИДЕО Кадиров: С Украйна свършихме, да се готви Полша! За 6 секунди ще им се стъжни

ВИДЕО Кадиров: С Украйна свършихме, да се готви Полша! За 6 секунди ще им се стъжни
A A+ A++ A

С Украйна приключихме. Да се готви Полша. Това послание отправи лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров в социалните мрежи.

Това е арената, в която Кадиров е най-активен през последните два месеца, след като изпратените чеченски войски в Украйна бяха разбити, а брадатият им тартор няма какво да прави, освен да сее пропаганда.

"Въпросът с Украйна е затворен. Интересна ми е Полша. Полша, какво се опитва да постигне? След Украйна, ако ни заповядат, до 6 секунди ще ви покажем на какво сме способни", каза Кадиров във видео, публикувано в офицалната му група в Телеграм.

След това чеченецът разкрива с какво Варшава е предизвикала раздразнението му: "По-добре ще е да си приберете оръжията и наемниците. И се молете да получите официална прошка за това, което направихте с нашия посланик. Просто няма да игнорираме това, имайте го предвид".

Вероятно Кадиров визира решението на антивоенни протестиращи да залеят с червена боя руския посланик във Варшава по време на церемония по отбелязване на 9 май.

Заканата на Кадиров може да се тълкува и като опит за сплашване на НАТО, защото Полша е членка на Алианса, а той ясно даде да се разбере, че всяка атака по присъединена страна ще бъде посрещната с мигновен отговор с пълната мощ на НАТО.

#Рамзан Кадиров #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »