Уволниха шефа на КЗП Димитър Маргаритов, слагат на негово място кадър на БСП

Уволниха шефа на КЗП Димитър Маргаритов, слагат на негово място кадър на БСП
A A+ A++ A

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов е освободен от поста си и започва процедура по избирането на нов управленски екип. Заедно с него си тръгват и другите двама членове на екипа - Костантин Абаджиев и Константин Райков.

Новината бе потвърдена лично от Маргаритов днес пред Нова:

"Тече процедура по освобождаването ми. Надявам се, че ще има приемственост  и колегите ще продължат активно да контролират пазара, защото се задават трудни времена".

Бившият вече шеф заяви, че не ставало дума за конфликт с министърката на икономиката Корнелия Нинова. 

Припомняме, че вчера Нинова нареди на КЗП и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да изготвят план за строг контрол с цел недопускане на спекула след влизането в сила на антикризисните мерки на правителството.

"Правителството отпуска и подпомага с 2 млрд. лева българската индустрия и българските домакинства. Трябва да гарантираме, че тези пари ще стигнат до своите адресати, това са фирмите и семействата и че по веригата на движението на тези средства няма да има търговци, спекуланти и посредници, които да натрупат свръхпечалби на гърба на хората", каза тя.

По информация на economic.bg новият шеф е Иван Франкев - областен управител на БСП в Смолян и общински съветник от левицата. 

Димитър Маргаритов е с изтекъл мандат от поне 2 години. Иначе работи в комисията от 2015 година, назначен по време на втория мандат на ГЕРБ.

#Димитър Маргаритов #БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »