Прокуратурата с подробности за 7-те тела, заровени край София

Прокуратурата с подробности за 7-те тела, заровени край София
A A+ A++ A

На съвместен брифинг на Софийската градска прокуратура и Столичната дирекция на вътрешните работи стана ясно, че откритите край Банкя заровени седем тела са на три жени и четирима мъже, предаде НОВА. След направени аутопсии е установена самоличността само на един от мъжете. Той бил възрастен и живеел в Банкя под наем. Починал през януари тази година в болнично заведение. Мъжът не поддържал контакт с двамата си синове. Те сидетелствали, че след смъртта на баща им платили на задържания 1000 лв., за да кремира тялото. Получили и урна.

Прокурорът в СГП Десислава Петрова подчерта, че по нито едно от откритите тела няма следи от насилствена смърт.

Сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя. 

От МВР потвърдиха, че по случая има задържан - 51-годишен погребален агент с инициали Г. Е., който е осъждан и преди. По първоначални данни той извършвал погребенията, вместо да кремира покойниците. Повдигнато му е обвинение и е задържан за срок до 72 часа. Предстои в четвъртък да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Г. Е. обаче не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка, казаха от прокуратурата.

По-рано се появи неофициална информация, според която задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. 

Текат следствени действия, образувано е и досъдебно производство за измама. До гробищата е паркиран бус на траурната агенция, в която задържаният мъж работил. 

 

#тела #възрастни хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »