Забранените Евангелия: Фактите, които е трябвало да бъдат скрити

Забранените Евангелия: Фактите, които е трябвало да бъдат скрити
A A+ A++ A

Знаете ли, че никой от авторите на Новия завет на библията никога не е срещал Иисус? Библията в сегашния и формат е компилация от разкази на хора за живота на Иисус. Матей, Марко, Лука, Йоан и другите автори на свещената книга са живели цели поколения след него, и техните писания се базират на истории, които са чули. 

Съществуват обаче и евангелия, които са писани от хора, за които се смята, че са били в близкото обкръжение на Иисус, и които може би дават най-автентичната информация за истината, която не е преиначена от преразказване през вековете. Тази информация от "първа ръка" обаче не изнасяла на властелините на Рим, които векове по-късно установяват християнството като официална религия в Империята и нагаждат доктрините му според техния интерес. Нужен е нов модел за контрол над масите, където имперската власт да се прелее в религиозна, защото тя е най-могъща!

Никейският събор през 325 г. сл.н.е.

Библията е "гръбнака" на християнството! През 325 г. Император Константин свиква всички епископи на християнството в империята на Никейския Събор, където библията е съставена в днешния й вид. Включени са изцяло преразкази за живота на Иисус. Евангелията от директни източници, които са познавали лично Божият син не са включени и са обявени за еретични и противозаконни – хората, които ги следвали били заплашени със сигурна смърт.  Тези писания постепенно биват забравени и библията на Константин става светото четиво на християнството.

През годините са намерени части от "изгубените книги за Иисус". След като експертите превеждат частите от древните документи, които все още се четат, ние виждаме друг образ на Иисус, който е доста различен от този, описван в традиционната библия. С цел да придобием представа какъв е бил истинският син Божи, трябва да погледнем и през перспективата на някои от хората, които са имали ежедневен контакт с него.

Евангелието на Мария

Разкъсаният папирус, на който е написано единственото съществуващо евангелие на Мария

Намерено е в средата на 20-ти век в северна Африка. Почти половината ръкопис е унищожен, но учените успяват да извлекат доста информация от него. Според тях става въпрос за писанието на Мария Магдалена, която е представена в древния свитък като най-доверения му апостол и спътница в живота! Според текста Иисус е споделял визии и откровения, които получавал от Бог, единствено на нея! Прекарвали цели дни в усамотение! Ръкописът разказва и за омразата и с Петър, който и е завиждал за силните й позиции и мястото й в сърцето на Иисус. Двамата изпитвали силна ненавист един към друг, която почти не довела до разцепление сред техните последователи.

 Забраненият ръкопис описва жена, която е със сериозни позиции в организацията на Иисус и е най-довереният му спътник. Тя не се свени да се противопостави и на всеки мъж, включително и Петър, Иисус да има жена, която да се противопоставя на нарочения за основоположник на римокатолическата църква? Подобна мисъл би обърнала наопаки проповядваната доктрина и съответно не е никак учудващо, че Евангелието на Мария не е включено в библията!

Евангелието на Петър

Намерени са само части от това, което се смята, че е свидетелството за Иисус от най-доверения му апостол – Петър.  В изписан на старогръцки. След анализ става ясно, че документът разказва за преживяванията на апостола Петър.

В оскъдната запазена част от текста може да се прочете историята на Петър за възкресението на Иисус! След като се измъчвал за това, че се е отрекъл от своя учител три пъти по време на процеса му, Петър се връща на гроба на своя учител, където заварва следното от храстите! Двама римски пазачи стоят на близо и се обръщат към небесата. От там идват две същества/ангели/ с големи размери, които извели Иисус, който също бил с огромен размер. Излетели в небесата. След това от гробницата излязал "кръста" и бог му проговорил!

Доста неясен и объркващ текст, изпълнен с алегории. Дали "Кръста" не е символ за светата троица или на въскръсващи светци?

Евангелието на Юда

 Древният свитък се появява през 1945 г. на черния пазар в Кайро, където е забелязан и моментално закупен от експерт. Никой не знае кога и къде точно е намерен, но след анализ, този свитък е определен като превод на гръцки от 3 век сл.н.е. на още по-древен документ, за който се смята, че съдържа историята за Иисус на Юда Искариотски!

Ръкописът е тежко повреден, но все пак от там може да се извлече доста информация! Според тази история Юда е най-довереният човек до Иисус. Юда е представен като невинен мъченик, а не като предателя на Иисус. Според ръкописа не Юда е предал Иисус, а друг, чиито име не може да се прочете от повредения свитък.

Източник: Bradva.bg

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"