50 ракети “Сатана” идват в помощ на Путин

50 ракети “Сатана” идват в помощ на Путин
A A+ A++ A

Ръководителят на руската космическата агенция Дмитрий Рогозин заплаши, че страната му скоро ще разполага с арсенал от 50 междуконтинентални балистични ракети „Сармат“.

По думите му „десетки нови ракети "Сармат" - с височина 14 етажа и тегло 208 тона, ще бъдат разположени до есента, за да плашат враговете на Русия. Остава само да посъветваме агресорите да разговарят по-учтиво с нас“.

Рогозин пусна видео в Телеграм, на която се вижда огромен кратер на мястото, където е била тествана ракетата „Сармат“. „С ядрен заряд такъв кратер на вражеска територия ще бъде много по-голям, по-дълбок и радиоактивен. Скоро ще имаме 50 от най-мощните ядрени ракети в света", предупреди шефът на Роскосмос.

 

Междуконтиненталната балистична ракета “Сармат“, известна в страните от НАТО като „Сатана II” има обхват от 18 000 километра. Рогозин, който отговаря за участието на Русия в Международната космическа станция, миналата седмица се похвали пред ученици и студенти, че “Сатана II” може да унищожи „половината бряг на континент“. Преди две седмици той заплаши да заличи Украйна от картата и да унищожи Запада за половин час. „НАТО води война срещу нас. Те не го обявиха, но това не променя нищо. Сега това е очевидно за всички”, добави Рогозин.

Снимка: Стоп кадър

#Рогозин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »