Българки представиха свои песни и стихове в посолството ни в Белгия

Българки представиха свои песни и стихове в посолството ни в Белгия
A A+ A++ A

Българки, живеещи в Брюксел, представиха свои песни и стихове в посолството ни в Белгия в навечерието на празника на българската писменост, предаде БНР.

Музикантката Ирина Жекова - Ире живее в Белгия вече 7 години. Тя представи свои произведения с аранжименти на песни от българския фолклор. "Това, което разбрах, че едно дърво не може да бъде без корен. За да дава плодове, за да е живо, корените са необходими", посочи тя.

Антония Евгениева е пианист и също живее от много години в Белгия. На българите тя пожелава: "Бих искала да поздравя всички българи с най-светлия български празник. За мен наистина един от най-светлите. И много благоденствие пожелавам на всички".

"В такива следобеди" се нарича стихосбирката на поетесата и фотограф Теодора Лалова. Стиховете си тя пише в периода между София и Льовен и определя търсенията си така: "Израстването, което ми се е случило и на мен като човек все още в този етап на порастване, на намиране на себе си, осмислянето на раздялата с дома и срещата с нов дом и с новото, с обичта и новото осъзнаване на самия себе си като вече възрастен човек". Какво е за нея този празник и по-специално българският език: "За мен езикът и особено сега, когато съм физически далеч от дома, това е начинът да имам утехата, приласкаването и връзката с дома".

#Брюксел #стихове #представиха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"