Русенецът Теодор Цветков изуми с воля - плува 24 часа нонстоп в закрит басейн ВИДЕО

Русенецът Теодор Цветков изуми с воля - плува 24 часа нонстоп в закрит басейн ВИДЕО
A A+ A++ A

Човешката воля не познава граници. Това доказа русенецът Теодор Цветков, който преодоля поредно предизвикателство. Този път той плува в продължение на 24 часа в закрит басейн. Откритата му тренировка, която се предаваше и във Фейсбук, е подготовка за следващо изпитание през август на издръжливостта и волята му.

 24-часовият маратон в басейна на Спортното училище за Теодор Цветков започна в 19 часа на 21 май. На всеки 30 минути русенският плувец спираше за малко, за да се подкрепи и за медицински преглед. Въпреки многото часове плуване беше усмихнат и в кондиция, сякаш току-що е влязъл в басейна. И благодарен на екипа, който го подкрепя.

„Благодарение на тези хора как да съм уморен. Те са причината да продължавам. Така че съм супер“, сподели Теодор Цветков.

„Това е открита тренировка. Като трябва да се знае, че много малко хора в света са плували 24 часа или повече. Мисля, че това е на-доброто му плуване до момента като усещане, освен за вода и за ритъм. Чувства се зареден“, заяви Валентин Цветков, брат на Теодор Цветков.

„Теодор е страхотен спортист, страхотен човек, изключително скромен, изключително последователен. Всичко това му помага той да се подготви много добре за различните предизвикателства, които той поема“, допълни д-р Христо Метев.

Теодор Цветков е поставил рекорд на Гинес, преплувайки 10 километра с една ръка. През последните няколко години се е изправял пред много предизвикателства, заставайки зад различни благотворителни каузи. И винаги е успявал да обедини около себе си много хора. Да го подкрепи на басейна дойде и ултрамаратонецът Вихрен Иванов – Виро.

Заради военните действия засега планираното преплуване на Черно море се отлага. Но Теодор Цветков си е поставил нова цел още през август.

„Целта му е ултра плуване, като дължината не се знае колко ще бъде и също така ще бъде може би над 24 часа“, допълни братът на Цветков.

#Русе #плуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »