Три заспали гиганта и един нов клуб спечелиха промоции и се завръщат в профи футбола

Три заспали гиганта и един нов клуб спечелиха промоции и се завръщат в профи футбола
A A+ A++ A

Вече са ясни четирите отбора, които през новия сезон ще играят във Втора лига и съумяха от аматьорски статут да придобият профи такъв.

Югоизточната Трета лига ще бъде спечелена от отбора на Левски Крумовград, който от новия сезон ще се казва ФК Крумовград. Тимът за първи път в историята си ще играе във Втора лига.

В Югозападната Трета лига легендарният Беласица Петрич се завърна сред професионалистите след дълги години в аматьорския футбол. Тимът стори това пред 6 хиляди екзалтирни зрители (на снимката) на митичния стадион "Цар Самуил" след успех с 3:2 над Вихрен Сандански.

Североизточната Трета лига беше спечелена от друг традиционен тим с много фенове - Дунав Русе, който се завръща в професионалния футбол. 

Северозападната Трета лига спечели друг исторически за България клуб - Спартак Плевен. 

Втора лига остана с отбор по-малко, защото Царско село беше закрит вчера от култовия си бос Стойне Манолов. Това означава, че е възможно един от вторите отбори от Трета лига да влезе във Втора лига. Вариантите са няколко като единият е свързан с евентуални баражи, другият е свързан с най-добри показатели, а третият е Втора лига да остане с отбор по-малко. 

В Югоизточната Трета лига втори е хасковският ФК Саяна, в Югозападната все още не е ясно кой ще е на второто място, защото разликата между Витоша Бистрица, Чавдар Етрополе и ФК Кюстендил е само точка. На северозапад ФК Севлиево е на втората позиция, а на североизток на втора позиция е Лудогорец 3, но тимът няма право на промоция и така с евентуална възможност за влизане във Втора лига е Черноломец Попово. 

Очаква се решение на БФС как ще се процедира и дали някой от вторите отбори все пак ще има шанс за промоция във Втора лига. 

В Трета лига изпаднаха отборите на Септември Симитли и Марек Дупница, които от новия сезон ще играят в Югозападната Трета лига, а отказалите се по време на сезона във Втора лига Левски Лом и Нефтохимик почти сигурно няма да играят в Трета лига през новия сезон и съшествуването им е поставено на карта.

Инч, снощи Ботев Пловдив стана носител на бронзовите медали за сефте от 27 години. Канарчетаата се възползваха от загубата на Левски от Лудогорец в София и се окичиха с медали от шампионата за сметка точно на сините. Ботев обаче ще трябва да мине през бараж за евроквота в домакинство срещу Берое идната събота. Ден преди това на неутрален терен четвъртият от Втора лига - Етър, ще гони промоция в елита срещу предпоследния от efbet Лига отбор на Ботев Враца. Както е известно пъррите три клуба от втория ешалон, които вече отпразнуваха класирането си в майсторската група са Септември София, Хебър Пазарджик и Спартак Варна.

#Спартак Плевен #Дунав (Русе) #Крумовград #Беласица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »