Отново "Книги за смет" - предайте пластмаса за рециклиране, вземете четиво по избор

Отново "Книги за смет" - предайте пластмаса за рециклиране, вземете четиво по избор
A A+ A++ A

В събота от Карлово започна националното турне в 15 града на една от най-мащабните екологични инициативи у нас, която поощрява рециклирането и четенето - "Книги за смет".

Тази година тя отбелязва 10 години от своето първо издание. Проявата ще се проведе в рамките на няколко уикенда през май, юни и септември, съобщиха организаторите.

Добре познатият регламент на "Книги за смет“ предвижда всеки, донесъл килограм годна за рециклиране пластмаса, да получи в замяна книга по избор.

Сред избраните тази година градове има такива, в които кампанията никога не е гостувала до момента, като Видин, където ще бъде в неделя, 22 май, Силистра, Хасково и Петрич.

Останалите населени места, които ще бъдат посетени през май и юни, са Плевен, Велико Търново, Варна, Русе, Кюстендил и Стара Загора.

Във всички градове събитията започват от 10:00 и продължават до 13:00 часа.

Второто издание на "Книги за смет" тази година ще се състои през септември в София, Пловдив, Бургас и в други градове.

Организаторите препоръчват на желаещите да се включат в "Книги за смет", да носят пластмасата изпразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място.

Те припомнят, че сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди, предава БНР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"