Времето се разваля: Ветрове, дъждове и гръмотевични бури

Времето се разваля: Ветрове, дъждове и гръмотевични бури
A A+ A++ A

През деня времето ще е с разкъсана, предимно средна и висока облачност и на отделни места в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи и гръмотевици. Гръмотевични бури са възможни и над Североизточна България.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм, но само до обяд. В следобедните часове в масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Денят по Черноморието ще започне с разкъсана висока облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на много места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - 25°-27°. Температурата на морската вода - 15°-17°.

В сутрешните часове в неделя нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

Времето в София – През нощта срещу неделя от северозапад облачността ще се увеличи и вплътни, но валежи не се очакват. 

Деня ще започне с разкъсана облачност, но следобед, с развитие на купесто-дъждовна облачност, на изолирани места в Софийската котловина и в София ще превали слаб дъжд. Очакваните минимални температури ще са около 13°С, а максималните - до 26°С. 

Времето в Балканите –Преминаващ през полуострова студен фронт ще определя облачното и ветровито време на полуострова. На отделни места, предимно в планинските райони, ще се развиват силни гръмотевични бури, като по-значителни ще са валежите над Динарските планини, Северна Македония и Северна Гърция. Температурите слабо ще се понижат. Повече слънчеви часове очакваме над Южна Гърция. 

Източник: MeteoBalkans.com

Снимка: Pixabay

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »