ПП захапа ГЕРБ: „Специалната ви политическа операция” няма да успее

ПП захапа ГЕРБ: „Специалната ви политическа операция” няма да успее
A A+ A++ A

„Продължаваме Промяната” с атака към опозицията. От партията обвиниха ГЕРБ в нестихваща поредица от атаки. От ПП питат КОЙ стои зад атаките и чии интереси защитава „градивната опозиция”.

„Съмнително и притеснително е, че виждаме прилики с военната дезинформация - основно с опити за всяването на съмнения в обществото, всяване на страх, провокиране на дълбоко разделение, което се характеризира с многократно повтаряне на лъжи и използване на обиди и личностни нападки, което да усили крайните емоции и съответно да засили поляризацията сред хората”, заявяват от ПП.

Цялата позиция на „Продължаваме Промяната”: 

„Ден след като „градивната опозиция“ опита без реални аргументи и с грозни внушения да свали заместник-председателя на НС - Мирослав Иванов, (и не успя), искаме да обърнем внимание на една опасна тенденция. Наблюдаваме нестихващата поредица атаки, идващи от опозицията! Нормално е една опозиция да критикува, но не е нормално да атакува с тези методи в настоящия момент, когато очевидно сме на първа линия на дезинформационната война, която пропагандната машина на Путин води.

Интересно е КОЙ стои зад тези атаки? Чии интереси защитава „градивната опозиция“?

Съмнително и притеснително е, че виждаме прилики с военната дезинформация - основно с опити за всяването на съмнения в обществото, всяване на страх, провокиране на дълбоко разделение, което се характеризира с многократно повтаряне на лъжи и използване на обиди и личностни нападки, което да усили крайните емоции и съответно да засили поляризацията сред хората.

Повтарянето на неистини и активирането на очаквани и неочаквани лица от българското политическо пространство след изострянето на отношенията с Русия на Путин, беше комбинирано с активиране на определени фирми и бизнес кръгове, които започнаха да говорят за ГАЗОВА КРИЗА, за това, че НЯМА ДА ИМА ГАЗ, че ще бъдат ВКАРАНИ ПОСРЕДНИЦИ, че БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА В РУБЛИ, че НЕ МОЖЕМ БЕЗ РУСКИ ГАЗ. Дори и тази седмица УЖ ПРОБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ ни призовават от парламентарната трибуна да плащаме в рубли.

А фактите са, че българският бизнес не усети спирането на газа, нито българските потребители. Правителството бързо договори и доставки за следващите месеци, а занапред изгледите са, че ще имаме газ на значително по-добри цени от тези, които плащахме. А в същото време, въпреки войната и инфлацията, българската икономика отчита значителен ръст за първото тримесечие – 4,5%!

Но сенчестите и не толкова сенчести интереси на олигархично-путинския режим в България бяха засегнати. Затова атаките, отново да повторим – типични за дезинформационната война, продължиха – атаката срещу „Български пощи“, която всъщност беше срещу нашите майки и бащи, за да се уплашат, че няма да си получат пенсиите, активизирането на кампании и тролове, разпространението на невярна информация в социалните мрежи.

За капак, видяхме, че и в парламента „градивната опозиция“ е изкючително активна...или „активирана“.

Използва се трибуната на НС, за да се отправят обиди към вицепрезидента на стратегически партньор на България... Това е недостойно действие, грозно, глупаво. Осъждаме най-категорично грубите и расистки думи към вицепрезидента на Съединените щати, направени от депутат в българския парламент. Подобни коментари са напълно недостойни и неприемливи за член на Народното събрание и са опит за отвличане на вниманието от сериозните въпроси, които всъщност имат значение за българския народ. Камала Харис е изтъкнат политик - първата жена вицепрезидент.

Неведнъж чухме внушението, от същата част на залата, че България се управлявала от американското посолство – друг похват, който цели да раздели обществото.

В същото време бившият премиер настоява да преговаряме с „Газпром“, а настоящата опозиция официално разпространява изкривени и манипулирани данни. Интересен синхрон.

Това не е всичко. Явно представителите на партия ГЕРБ толкова много мечтаят за избори, че във всички политически действия започнаха да откриват предизборни кампании. НЕ! Няма предизборна ситуация. Дами и господа от ГЕРБ, "специалната Ви политическа операция" няма да успее.

Затова искаме отново да попитаме КОЙ стои зад атаките? КОЙ има интерес от дестабилизация, хаос и разделение? Чии интереси защитава „градивната опозиция“? Колкото до решетките на Цвета Караянчева, бивш председател на парламента...това е величествено политическо лицемерие! Ако имаше награда за това, щяхте да я получите! Цвета Караянчева, която инсталира такива решетки на сградата на Народното събрание през 2020-а година по време на гражданските протести, го направи със своя подпис. За разлика, настоящият председател на Народното събрание не е подписвал решение за поставяне на решетки. НО ТЕЗИ РЕШЕТКИ НЯМАТ МЯСТО НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. “Решетките на ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА“ ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ!”, гласи позицията. 

#ПП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »