Обрат! Правилно ли постъпи Алекс като отказа на Виктор?

Обрат! Правилно ли постъпи Алекс като отказа на Виктор?
A A+ A++ A

Седмици преди финала на "Ергенът” започнаха да се носят слухове за това как Александра няма да приеме последната роза от Виктор, защото той няма да я защити в ситуация, в която е била нападната от Виктория. Слуховете се оказаха верни и пред очите на цяла България Алекс остави най-желания мъж в страната с пръст в уста, след като действително не прие розата му на крачка преди финала. Като причина тя изтъкна това, че не може да бъде напълно сигурна дали той е готов да се застъпи за нея и да я защитава във всеки един момент.

Но правилно ли постъпи Алекс с това свое решение? Защо след цял сезон борба тя реши да се оттегли точно преди края, при положение, че победата щеше да бъде нейна?

Истината е, че Алекс започна да се съмнява в способността на Виктор да реагира правилно в ситуация, в която потенциалната дама до него е уязвима. Той не се застъпи за нея след острата реакция на Вики, не се опита да получи повече информация за случилото се и не взе правилното решение на церемонията на розата след това.

Във вчерашния епизод несигурността на Алекс спрямо Виктор ясно пролича по време на последната им романтична среща, когато директно го попита дали би я защитавал, независимо от ситуацията. Но дали думите му изобщо имаха някакво значение след липсата му на реакция, когато наистина имаше нужда от нея?

Още тогава Алекс изглеждаше така, сякаш вече е взела своето решение, без значение какъв отговор щеше да получи от Виктор.

Смятаме, че тя постъпи достойно. Едва ли е било лесно за нея да вземе подобно решение, след цялата емоционална драма, през която премина по време на предаването и дълбоките отношения, които изгради с Виктор. Но когато една жена усети, че поведението на мъжа не отговаря на нейните възгледи, то по-добре да се оттегли преди да е взела решение, което ще коства много повече и на двамата.

Друг детайл, който предсказа избора ѝ бе разговора по време на романтичната вечеря, в който стана ясно, че Виктор не би бил съвсем съгласен Александра да бъде отдадена на кариерата си, при положение, че желае да създаде семейство. За първи път видяхме ревнивата страна на Виктор. Тази негова черта изглежда отблъсна Александра, която определя себе си като свободолюбива натура и не толерира поставяне на ограничения относно личностното ѝ развитие.

Отказът на розата бе съвсем естествения изход от ситуацията, защото очевидно Виктор не бе мъжът, който Алекс търси за себе си. По този начин тя запази достойнството си и показа, че когато един мъж държи на една жена, трябва да се уповава на действия, а не на думи.

Докато още в началото на формата усещахме, че Алекс и Виктор са създадени един за друг, то след вчерашния епизод представите ни напълно се разбиха. Но какво ли ще се случи на финала и коя дама ще получи последната роза? Ще станем ли свидетели на неочаквана развръзка или вече финалът е предначертан?

#Алекс #Виктор Стоянов #Ергенът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"