Братя Галеви плащат 8000 лв. за обида

Братя Галеви плащат 8000 лв. за обида
Братя Галеви трябва да платят 8000 лв. за нанесени по телевизията обиди. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдът в Кюстендил постанови, че братя Галеви трябва да платят 8000 лв. за нанесени по телевизията обиди.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова призна Пламен Галев за виновен за това, че в предаване на местна кабелна телевизия е подкрепил изявлението на Ангел Христов, че тъжителите Милен Попов и Методи Стойнев са „идиоти и циркаджии“, съобщи Дарик радио.

Съдът му наложи да заплати на всеки един от тъжителите парична санкция по гражданските искове в размер на по 2000 лв., представляващи обезщетения за нанесените им неимуществени вреди.

Галев ще трябва да заплати и държавни такси в размер от 160 лв., както и разноски по делото в размер на 152 лв.

КОС постанови и прекратяване на наказателното производство срещу Ангел Христов заради изтекла давност от 3 години.

Такова бе поискано от адвоката на Христов – Александър Райнов. Беше потвърдена присъдата на Дупнишкия районен съд в частта за гражданските искове, като Ангел Христов също ще трябва да плати по 2000 лв. на Милен Попов и Методи Стойнев, както и държавни такси в размер от 160 лв., както и разноски по делото в размер на 152 лв.

Присъдата подлежи на обжалване само в частта си за прекратяване на наказателното производство срещу Ангел Христов заради изтекла давност от 3 години. Кюстендилският окръжен съд бе втората поред инстанция.

„Признавам, че съм малко изненадан от осъдителната присъда на Пламен Галев. Отдавам го изцяло на момента, в който се намираме, да не казвам проверката на експерти на Европейската комисия, която тече сега в Кюстендилски окръжен съд. Странното е, че при него няма постановена наказателна част. С огорчение признавам, че изглежда, обидата в национален мащаб струва 2000 лв.“, заяви адвокатът на двамата тъжители Антон Сираков.

Методи Стойнев и Милен Попов потвърдиха, че ще съдят държавата в Страсбург, тъй като отпадна наказателното производство.

„Делото не беше разгледано в разумен срок, а това е нарушение на правата на човека и затова ще съдим България“, заяви Милен Попов.

„Не беше нормално да не се проведе този процес в рамките на 3 години и тези лица да избегнат наказателна отговорност. Удовлетворени сме от това, че Пламен Галев бе осъден“, допълни Методи Стойнев.

#телевизия #дело #Страсбург #обезщетение #съд #обида #Пламен Галев #Кюстендил #Окръжен съд #братя Галеви #Галеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"