СУ поиска Денков да оттегли реформите, той отказал

СУ поиска Денков да оттегли реформите, той отказал
A A+ A++ A

Общото събрание на СУ "Св. Климент Охридски" прие декларация срещу готвените от министър Денков реформи. Това се случи в негово присъствие, съобщава ФАКТИ.

По предложение на Философския факултет към дневния ред на събранието е била включена точка за обсъждане на реформите, които планира МОН, свързани с атестацията на преподавателите. Министър Денков е бил поканен и също е бил изслушан по време на събранието.

Прочетена е позицията на Факултетния съвет на Юридическия факултет, която е послужила за база на приетата от 2 точки декларация. Преподавателите са против начина, по който се опитва МОН да наложи промените.

"Има недомислие в цялата работа, в хуманитаристиката има недопустими неща, работим с български език, няма как да ни се каже, че ако не публикуваме в няколко чужди издания, ще приключим с работата си", коментира за ФАКТИ проф. д-р Амелия Личева от Факултета по славянски филологии.

В декларацията на Общото събрание се иска оттегляне на предложените проекти за изменение на Правилника за прилагане на Закона за развитието на академичния състав в Република България и за Решение на Министерски съвет за определяне на критерии, показатели и методика за атестиране на академичния състав в държавните висши училища.

В същото време се заявява готовност за изработване на изменения в законодателството, насочени към подобряване на изискванията, гарантиращи качество на преподавателската и научноизследователската работа във висшите училища в България.

 

 

 

 

#СУ #реформи #Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »