Брахими: Диалогът, а не военната сила ще разреши кризата в Сирия

Брахими: Диалогът, а не военната сила ще разреши кризата в Сирия
Специалният представител на ООН и Арабската лига започна тази седмица своята втора обиколка в Сирия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Диалогът е ключът за разрешаването на конфликта в Сирия, а не използването на военна сила, заяви специалният представител на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими.

Това той направи по време на среща със саудитския крал Абдула, която се състоя в Джеда, предадоха световните агенции, цитирани от Дарик.

„Господин Брахими направи равносметка от консултациите, които е провел със сирийското правителство и опозиция. Той е убеден, че трагичната ситуация в страната не може да се разреши с военни средства. Изходът е в стартирането на политически процес, който отговаря на законните тежнения на сирийския народ”, съобщи говорителят на емисаря Ахмед Фаузи.

Брахими и крал Абдула са единодушни, че пред международната общност стои „острата необходимост от прекратяване на кръвопролитията и оказване на хуманитарна помощ”, отбелязва БГНЕС.

Специалният представител на ООН и Арабската лига започна тази седмица своята втора обиколка в региона, по време на която той има намерение да се срещне както с лидерите, подкрепящи Дамаск, така и тези, които са на страната на опозицията.

Конфликтът в Сирия започна през март 2011 г. Оттогава той е взел най-малко 31 000 жертви.

Около 350 000 души са станали бежанци и се намират на територията на четирите съседни страни – Ирак, Йордания, Ливан и Турция.

#Сирия #Лахдар Брахими #ООН #Арабската лига #Абдула #Джеда #Дамаск #Ирак #Йордания #Ливан #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"