В Севиля е страшно - над 150 000 фенове на Рейнджърс и Айнтрахт бушуват в града

В Севиля е страшно - над 150 000 фенове на Рейнджърс и Айнтрахт бушуват в града
A A+ A++ A

Властите в Севиля са сериозно обезпокоени от интереса, който предизвиква финала на Лига Европа между Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс. През сезона се доказа, че двата тима имат изключително сериозни и многобройни агитки.

В момента в столицата на Андалусия са се изсипали над 150 000 души, подкрепящи двата тима. Шотландците имат сериозно предимство в бройката – 100 000:50 000. Не е съвсем ясно и къде спят запалянковците, доста от тях го правят на земята или в коли.

Всеки един от клубовете е получил по 10 000 билета за свои привърженици. Капацитетът на стадиона, който ще приеме финала – „Рамон Санчес Писхуан“ е 42 000, а над 20 000 билета са пуснати за неутрални фенове, като най-вероятно отдавна са изкупени от привърженици на Рейнджърс и Айнтрахт.

Ръководителите на местно ниво в града вече са взели необходимите мерки, за да не се стига до неприятни сблъсъци, като за феновете на отборите са създадени две отделни зони, разделени от над 5 километра.

За капак на всичко - температурите в Севиля бележат рекордни нива и често градусите превишават 40 по Целзий, което създава допълнителни проблеми за свикналите на чувствително по-ниски нива шотландци и немци.

#Севиля #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »