Пътници, търсете си алтернатива - днес превозвачите са на национален протест

Пътници, търсете си алтернатива - днес превозвачите са на национален протест
A A+ A++ A

Превозвачите в цялата страна протестират днес, като превоз на пътници в голяма част от маршрутите няма да има. От бранша са останали доволни от срещата вчера с представители на държавата и смекчения тон на диалога между тях. По конкретните им искания обаче няма нищо решено, което правителството да е изготвило като мярка, каза Димитър Димитров от Камарата на автобусните превозвачи. „Ще продължат срещите. Излизаме на протест, но сме поели ангажимент протестът да е мирен. Ще бъде спазен законът, ще се съобразим с всички хора, които ще ходят на матури, всички хора, които пътуват, така че да не се затварят пътища. От тяхна страна беше поет ангажиментът репресията към транспортните фирми в България да спре, да спрат да се записват номера, да спрат да се притискат хора да не излизат на протести.“ От бранша казаха още, че природен газ те не използват и в сферата на транспорта, работят законно и начисляват данък добавена стойност, регистрирани са по ДДС и съответно техните разходи се възстановяват.

Протестът на превозвачите в Пловдив ще започне в 9:30 и ще продължи до 22 ч.  като се очаква в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Камионите ще бъдат разположени в крайната дясна лента на входните 5 булеварда.

Протестът днес в София има три сборни пункта – единият е на „Цариградско шосе“ при парк „Врана“, другия – на „Ботевградско шосе“, а третият – на бул. „Царица Йоанна“ преди тунела в „Люлин“. Общият брой на превозните средства, които ще вземат участие в националния протест на превозвачите ще е 600.

Ефективна стачка организират работещите в автобусния и тежкотоварен транспорт в Благоевградска област. От 9 до 17 часа автобусите няма да обслужват градските линии, няма да извършват и превози по областната, междуобластните и републиканската пътна мрежа.  Протестен автопоход ще има и някои участъци по основни пътни артерии.

На ГКПП „Кулата“ също ще има протест на фирми и работещи в тежкотоварния транспорт. Не са изключени блокади на възлови места. Участниците в ефективната стачка  настояват за незабавни мерки за спасяване на отрасъла.

Плевен се присъединява към националния протест на превозвачите. Нито един автобус няма да се движи в областта от 9 до 17 часа.

Също от 9:00 до 17:00ч. спира междуселищният транспорт в Бургаска област. В града няма да има протестно автошествие на превозвачи, ще се блокира движението само на товарните автомобили по улица „Крайезерна“.

От 10 до 12 часа днес се преустановяват всички автобусни превози на територията на община Дупница. До началния час на протеста транспортните фирми ще изпълняват курсовете си по разписание. Не е обявено дали ще има блокирани пътища и кръстовища.

#протест #превозвачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »