Самоубилият се в метрото бил пиян

Самоубилият се в метрото бил пиян
Предполага се, че е починал от високото напрежение, а след това го е блъснала мотрисата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мъжът, който в четвъртък вечерта се хвърли пред мотриса на метрото на станция „Ломско шосе", е бил пиян.

Тепърва ще се уточнява колко е бил алкохолът в кръвта му, съобщи вестник „24 часа”. Работи се по версия за самоубийство.

Починалият е 44-годишният Едуард Микаелян от София. Когато той преминал линията, за да слезе на коловоза, не е имало други пътници на станцията, които да го забележат.

Влязъл е на около 60 м навътре в тунела. Предполага се, че е починал от високото напрежение, а след това го е блъснала мотрисата.

Заради инцидента движението на метрото към жк „Надежда" бе спряно за повече от 2 часа.

Възможно е да има стъклени врати, чрез които да се затваря перонът, но това ще излезе прекалено скъпо, коментира Иван Стойчев, началник на „Метрополитен" към Охранителна полиция – СДВР.

Това не е първият смъртен случай в метрото. Преди 4-5 г. скитник с багаж бил блъснат, след като влязъл в края на перона на станция „Люлин".

В началото на тази година депресиран мъж се самоубил, като се хвърлил под влака на станция „Стадион „Васил Левски". Починал по-късно в болница.

Имало и 3-4 случая, при които пътници, главно деца, минавали между коловозите, опитвайки се да отидат от другата страна.

След среща с полицията в петък се обмисля в двата края на пероните да се поставят по 5-метрови парапети, обясни шефът на метрополитена Стоян Братоев. Те ще се сложат, защото станциите са по-дълги от влаковете.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила да се създаде организация при инциденти в метрото да се пускат автобуси.

#метро #Ломско шосе #София #Надежда #Метрополитен #Иван Стойчев #СДВР #Йорданка Фандъкова #кмет на София #Стоян Братоев #Люлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »