Бащата-стрелец и братът на Георги Йомов доброволно се предадоха в полицията

Бащата-стрелец и братът на Георги Йомов доброволно се предадоха в полицията
A A+ A++ A

Бащата и братът на Георги Йомов се предадоха в СДВР около 14:00ч. Органите на реда издирваха двамата по подозрение, че са замесени в стрелба на бензиностанция снощи в София, при която бяха ранени двама души. 

Самият Йомов бе задържан по-рано във връзка с инцидента за разпит от полицията. Футболистът на ЦСКА е бил изведен от дома си тази сутрин.

В първите часове след стрелбата играчът на "армейците" заяви пред сайта на ЦСКА, че не е замесен в престъплението и е вкъщи, жив и здрав. По-късно обаче стана ясно, че е присъствал на екшъна. Дали ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно.

След инцидента на място е отишла и приятелката на футболиста -  поп фолк певицата Ариа. По информация на „Нова телевизия“ тя е трябвало да прибере колата на Йомов. По-късно в социалните мрежи Ариа написа, че не е свидетел на случилото се.

По-рано през деня от СДВР излязоха със следната информация:

В столичната полиция продължава работата за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидент снощи на околовръстното шосе в София, в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, откъдето към 22.25 часа е подаден сигнал за  стрелба. На място незабавно са изпратени екипи на полиция и Бърза помощ.

Двама пострадали, с огнестрелни рани в областта на краката са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

В процеса на първоначалните действия за изясняване на случая е установен и разпитан 24-годишен мъж, който дал обяснения, свързани с инцидента.

Продължават процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство.

#Георги Йомов #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »