Попето официално бе представен в Левски, заговори за титлата като за семейна мечта

Попето официално бе представен в Левски, заговори за титлата като за семейна мечта
A A+ A++ A

Левски официално представи първото си лято попълнение двукратният носител на званието Футболист №1 наа България - Ивелин Попов-Попето, който е роден в култовата софийска Коньовица. Той призна, че иска да сбъдне лична и семейна мечта и да спечели трофей със "сините". Попето разкри, че не се е замислял да приеме офертата на клуба.

„Първият контакт със Станимир Стоилов го установихме през ноември месец. Никакви колебания нямах да приема предложението. Окончателният отговор го дадох в края на март – началото на април.

Минаха 17 години откакто си тръгнах. Тогава мислех по различен начин. Исках да ми се даде по-бързо шанс. Когато си млад, бързаш, кръвта ти ври и кипи. Така се е получило. Извървях моя път удачно. Левски го е имало във времето, в което ме нямаше и ще го има вечно. Връщам се с амбиции и мотивация Левски да печели купи и титли, да играе в Европа. Възхищавал съм се винаги на фигури, каквито са в треньорската съблекалня. Феновете крепят отбора.

Много неща, много истории и приятели ме наказаха да се върна. Запознаха ме какво се случва в Левски. Дребните неща много ме карат да се замислям, за да се върна в Левски и да дам нещо. През времето съм си построил така къщичката, че като дойде този момент да не съм зависим.

Познавам всички в отбора. Изключително щастлив съм, че със Сочи ще завършим на второ или трето място, а новият ми клуб е носител на Купата.

Цялото семейство са левскари. Когато говорим за Левски, ти трепва под лъжичката. Не искам да плача, но е така.

Много пъти съм казал, сменил съм много треньори в кариерата си. Станимир Стоилов е от хората, от които съм научил най-много. Такива хора ти казват неща, които ти помагат цял живот. Съдбата си знае работата и се радвам, че така се случи.

Потенциалът на Левски е такъв, че на нито един пост не отстъпваме на останалите отбори. Сигурен съм, че следващия сезон Левски ще изглежда много по-солиден.

Имах оферти. Със сигурност, финансовото състояние на Левски не е цветущо, но не съм ги разглеждал. Взехме решение, че трябва да се връщаме в България. Чест е да ти се обади Станимир Стоилов. Не сме обсъждали позицията, на която ще играя. В чужбина не съм играл само като централен защитник. За Левски и Станимир Стоилов ще направя повече, отколкото съм правил в чужбина. Целите и амбициите на футболистите не може да се различават от тези на треньорите. Други отбори от България не са ме търсили. Не се знае кога ще мога да играя.

Моят глад за успехи е много голям. Искам да сбъдна своя мечта, мечта на семейството ми. Длъжен съм и искам да има купи и титли. Понякога любовта и позитивната енергия значат много повече от парите.

Още вчера се появих в съблекалнята. Най-радващото е, че младите имат амбицията да се развиват като футболисти. Винаги съм готов да дам съвет и помощ. Младите гледат от нас и попиват.

Най-много обичам да играя в средата на терена, но през годините някои треньори виждат, че съм по-полезен на други позиции. Всеки треньор сам решава къде ще съм най-добър.

Срещу ЦСКА Москва се контузих в 22-ата минута, имах неизлекувано разтежение на десния прасец. Докторите казват, че до 3,5-4 седмици всичко ще е наред. Искам да благодаря на Сочи. Влязоха ми в положение, пуснаха ме да се лекувам в България.

Искам след няколко дни пак да направим пресконференция и да се чувствам успешен с Левски.

Времето ще покаже дали синът ми ще стане футболист. Всичко е в неговата глава, неговите крака. Ние с мама винаги ще помагаме. Баща ми казва, че ако той стане футболист, това ще е истинското щастие.

В чужбина се тренира по различен начин. Начинът на живот също е различен. Нямам проблеми с килограми и физически състояния. Най-тежката си контузия получих на 32 години и се възстанових бързо.

Имах постоянен контакт с Георги Дерменджиев, когато бе национален селекционер. Лудогорец имаше сериозен интерес преди години“, каза Попов.

#Ивелин Попов #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »