Главният архитект на Стара Загора - Виктория Грозева, се сбогува с поста заради конфликт на интереси

Главният архитект на Стара Загора - Виктория Грозева, се сбогува с поста заради конфликт на интереси
A A+ A++ A

Главният архитект на община Стара Загора арх. Виктория Грозева е освободена от поста. Това съобщи кметът Живко Тодоров, предаде БТА.

Той посочи, че причината за това са от една страна проблемите с Общия устройствен план (ОУП), за които сигнализираха общински съветници през изминалата седмица, а от друга- потвърждението от Административен съд Стара Загора за наложената от КПКОНПИ глоба на главния архитект на Стара Загора Виктория Грозева за конфликт на интереси. 

Тодоров обясни още, че през изминалата седмица всички проблемни точки в ОУП са уточнени след среща между проектантите, изготвили проекта на ОУП, председателя на Общински съвет-Стара Загора, председателя на комисията по териториално и селищно развитие и транспорт арх. Мартин Паскалев и общински съветници. "Очакваме до юни да бъдат изчистени всички недостатъци на ОУП, за да може да бъде разгледан и гласуван този важен документ".

Арх. Грозева е подала писмено заявление за освобождение.

Временно изпълняващ длъжността ще бъде арх. Николай Василев, началник отдел „Устройство на територията“ в община Стара Загора.

Кметът уточни, че до края на седмицата да бъде обявен конкурс за длъжността главен архитект.

#Стара Загора #конфликт на интереси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »