Доброто побеждава: Един голям мъж - Иван Иванов, който се погрижи за куп украински деца

Доброто побеждава: Един голям мъж - Иван Иванов, който се погрижи за куп украински деца
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

В първите дни на войната, предизвикана от агресията на Русия в Украйна, у нас имаше вълна на съпричастие с бежанците, които изведнъж се наложи да зарежат дом и родина и да се спасяват. Постепенно обаче, типично по български, доста хора "обърнаха палачинката" и съзряха невероятно дребни или по-едри неща, които ги накараха да не са толкова жертвоготовни. Иначе казано - всяко чудо за 3 дни. 

Този материал доказва, че истински добрите ЧОВЕЦИ, все пак, не са изчезнали. Има хора, които запретнаха ръкави и сториха, така че бягащите от руските ракети, хладно оръжие и безчовечност украинци да се почувстват в безопасност. Да уплътнят времето им, за да не им дават възможност за много мрачни мисли.

И всичко това напук на обществените реакции, на цената на загубени пари и лично време, но с една кауза - да покажат на бежанците, че България е топла и гостоприемна страна, че доброто накрая винаги побеждава.

Иван Иванов е сред тези, които не се замислиха, а действаха. 37-годишният мъж е бивш гребец, понастоящем успешен в живота човек, Account RUN Lead в DXC Technology Bulgaria. Той не се посвени и заряза за известно време уреденото си битие в столицата, за да се върне в родния Видин и да е полезен с каквото може на група украински деца. Първо Иван даде старт на дарителска кампания, после се погрижи децата да имат покрив над главите, да тренират различни спортове, да се забавляват с различни обиколки из страната. 2 дълги месеца, в които тези невинни души трябваше да имат на кого да се уповават. И имаха!

ЕТО КАКВО СПОДЕЛЯ СЕГА ИВАН ИВАНОВ:

Днес си казахме "доскоро" с първата група украински деца, които дойдоха във Видин на 17-ти Март да търсят убежище.

За два месеца те успяха успешно да съжителстват сред нас и станаха наши приятели. Тренираха редом с нашите деца на гребната база и споделяхме всичко наше и тяхно.

Отказаха се от допълнителна екипировка и вместо това закупихме тренировъчно оборудване за всички деца на гребната база.

Споделяха лодките, които заедно с вас взехме за тях.

Заради тях и вас останаха 4-ри, закупени, нови лодки на гребната база (нещо, което не се е случвало скоро).

Също имаме и нова сходня ( мостчето, през което се минава към понтона при влизане за гребане).

Те почистиха крайбрежието на реката (няколко пъти и на няколко места).

Изключително скромни и дисциплинирани деца, които бяха за добър пример и ,с които успяхме да напълним Гребната База, и да й вдъхнем живот и свежи сили.

Успяхме също да:

- посетим Баба Вида и музеите

- посетим Белоградчишките Скали

- отидем на състезание до Русе, специално направено за всички украински гребци, които дойдоха от Чехия, Полша, Румъния, Молдова, Украйнa...

- започнем Ай-Ти курс, който някои от децата още продължават

Успяхме да поставим отново началото на Регата "Баба Вида", първата от които е била през 70-те години. Надяваме се, след десетилетия пауза, да я има вече отново всяка година.

Използвам случая и също да:

Благодаря на Стефан, Радослав и Валентин които бяха с децата всеки ден, грижеха се и им помагаха. Както и на ръководството на клуб Бонония и община Видин.

Благодаря на Александър ( мениджър на хотел Ровно - за безпроблемното и точно отношение )

Благодарности към г-н Юрген, който помагаше през целият този период

Благодаря на платформата, фондация Бикоуз и Веселина, които повярваха в каузата.

Също благодарности към моето семейство, които ги въвличах редовно в една или друга задача...

Благодаря и на вас приятели!

И не на последно място, благодарности към г-жа Бойка Борисова от община Видин и Алексиев, които подсигуриха транспорта за пътуването на обратно.

Има още много снимки и похвали но няма да успея да ги побера тук...

Благодаря ви

Сергей, Светлана, Зоряна, Елена М. Сергей Б., Виктор, Дани, Володимир М., Антон, Марина Ч., Павло, Ростислав, Александра, Катерина, София, Виталина, Максим, Марина, Мариана, Александър Х., Гана, Мария С. Иван, , Андрей М, Ана М

за прекрасното преживяване!

Надявам се сте добре и, че всичко ще бъде наред!

Успех и до нови срещи!

#Иван Иванов #Видин #украински деца #украински бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »