Кметът на Москва: Възкресяваме марката Москвич в завода на Renault

Кметът на Москва: Възкресяваме марката Москвич в завода на Renault
A A+ A++ A

Московският завод на Renault ще произвежда леки автомобили под историческата марка "Москвич". Това заяви кметът на Москва Сергей Собянин в личния си блог.

Той обясни, че чуждестранният собственик е решил да закрие московския завод на Renault, но градските власти "не могат да си позволят" да оставят хиляди служители без работа. Собянин добави, че ще се опитат да запазят по-голямата част от персонала, нает пряко от завода и неговите доставчици, предаде ТАСС.

"Камаз" ще стане основен технологичен партньор на възстановения Московски автомобилен завод "Москвич". На първия етап ще бъде организирано производството на класически автомобили с двигател с вътрешно горене, а в дългосрочен план - на електрически автомобили. Собянин обясни също така, че работят заедно с Камаз и Министерството на промишлеността и търговията за локализиране на производството на максимален брой автомобилни компоненти в Русия.

Според него автомобилният завод на Волгоградски проспект има велика и славна история. Преди почти 100 години той започва с производството на автомобили Ford, като в продължение на десетилетия са се произвеждали местни автомобили Москвич. От 1998 г. заводът си сътрудничи с Renault, като от конвейера слизат Logan, Duster и Sandero.

#Москва #Москвич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"