Владислав Панев скочи на Ковачки и разконспирира плановете му

Владислав Панев скочи на Ковачки и разконспирира плановете му
A A+ A++ A

Депутатът на Демократична България и лидер на коалиционния партньор партия "Зелените" - Владислав Панев, скочи срещу олигарха Христо Ковачки и организираните от него протести пред МОСВ.

ЕТО КАКВО НАПИСА ПО ТЕМАТА ПАНЕВ:

Днес Ковачки събира работниците си на протест пред МОСВ срещу затварянето на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград. Те естествено са в правото си да желаят запазване на работните си места. Но вината за загубата им не е в министерството, а в това, че собственика не инвестира в екология. В същото време ТЕЦ работят на макс, заради високите цени на тока.

Аз също имам забележки към министерството на екологията. Че Брикел в Гълъбово още не е спрян принудително. Снимката е от началото на май. От една седмица предприятието излезе в ремонт и "въздуха е чист, няма прах и миризми, децата играят на двора". Това ми пишат хората там и се надяват ТЕЦа въобще и да не отвори. Убедени са, че работниците не са на протест по собствена воля. Принудени да да отидат, включително със заплахи. Така преди години Пеевски изсипваше хора от Булгартабак в София и след това ги уволни.

Помните, че преди месец Асен Василев отговори на мое питане, че компаниите на Ковачки, включително Марица 3 и Брикел, дължат над 160 млн лева за осигуровки. Тези дни очаквам отговор и какви действия предприема министерството на финансите за събиране на тези вземания.

Специално ТЕЦ на Ковачки цапат непропорционално, а работата им няма никакво отношение към цената на тока. Нещо повече, някои от тях са субсидирани от държавата, ужким заради високоефективно комбинирано производство. Така че закриване няма да повиши цената, а за всички нас е по-евтино да покрием заплатите на работещите там за известно време, отколкото гражданите в засегнатите райони да страдат.

#владислав панев #Христо Ковачки #МОСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »