Ясновидката Преподобна Стойна: България ще спаси Русия

Ясновидката Преподобна Стойна: България ще спаси Русия
A A+ A++ A

Предсказание на българската ясновидка Преподобна Стойна за съдбата на Русия стъписва изследователите 88 години след нейната смърт, писа преди време "България Днес".

"Зли времена вещае Небето за Русия, люде" - предрича Стойна още през 30-те години на XX век. - Няма да мине и век - помнете ми думата - и она, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша... Тогаз отново ке й потребе душа и она пак ке прегърне България... Внуците ви ке го доживеят."

Започва ли да се сбъдва пророчеството на Преподобна Стойна Димитрова, припозната от съвременниците си като светица?

Днес Русия е агресор във войната с Украйна, а наложените й санкции от ЕС, САЩ и редица други държави по света душат руската икономика, а считаните за недосегаеми олигарси губят стотици милиони. Москва е в тотална изолация и не се вижда как ще излезе от нея. Това ли тежкия за Русия период, за който проницателката говори?

Предсказанията на Преподобна Стойна са грижливо записани по заръка на самата ясновидка. Тя започва да диктува пророчествата си четири дни преди да умре. Ясновидката е знаела точната дата на своята смърт - 22 декември 1933 г. Затова заръчва при нея да дойде момиче на име Боянка от Самоков, което да запише думите й.

 Седмица преди да издъхне, тя предупреждава отец Георги Костадинов, свещеник в църквата "Свети Георги" в с. Долна Сушица - днес Златолист. Казва му: "Отче, другата сряда я ке паднем болна, ке боледувам в четвъртъка, а в петъка ке заминем на другио свет. Нека дойде Боянка, да й кажувам сичко, дето людето требе да знае, и да го тя запише, та и от мене да остане нещо си на книга записано. Ще ми се повечко народ да чуе и да разбере онова, дето го вещаят днес и другите провиденци: не само какво има да става с таз наша България, но и защо тези неща ке се случат."

Любопитното е, че Стойна предсказва и смъртта на цар Борис III.

През 1925 г. след опита за убийство на царя в Арабаконак и след атентата в "Света Неделя" Преподобната казва на богомолците в селото: "Не бойте се за царо ни и не страшете се за неговио живот. Комуто е дадено да бъде отровен, него го куршум не лови."

Освен това между Преподобна Стойна и Ванга е имало особена връзка. И двете са имали способността да виждат бъдещето, но са стигали по различен начин до проницанията си.

"Виждам мислите на хората - казвала Стойна. - Винаги в цвят. Понякога ми се рисуват като картини, образи или разни усукани една в друга линии. Има и мисли, чисти като пътя на прелетните птици. Зървам ги най-много веднъж-два пъти в годината. Това може и да изглежда дарба, но ако питате мене, пък и по-младата ми сестра по съдба Ванга, тя ще ви каже, че няма дарба, която заедно с това да не е и наказание. Щото Вангичка, милата, вместо фигури и цветове около телата на хората най-често виждаше техните скъпи покойници."

Преподобна Стойна умира в черквата "Св. Георги". Стаичката, в която тя е живяла, и до днес се пази като светиня. Навремето само Ванга си е позволявала да преспива веднъж в годината в нея.

Снимка: YouTube

#Преподобна Стойна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"