Слухове за фатална болест на Путин го "пратиха" в операционната

Слухове за фатална болест на Путин го "пратиха" в операционната
A A+ A++ A

Отново бяха подхранени слуховете, че руският президент Владимир Путин е тежко болен и медиите по света го пратиха в операционната. Диагнозата му е от рак на кръвта и вероятно ще се подложи на операция заради това, пише британското издание The Mirror, позовавайки се на разговор между близък до Кремъл руски олигарх и западен рисков капиталист. Самоличността на участниците в разговора не се разкрива заради тяхната безопасност. Съобщава се само, че олигархът живее извън Русия и е включен сред 200-те най-богати руснаци според Forbes.

Отбелязва се, че рисковият капиталист, който поискал да не бъде идентифициран от олигарха, казал, че е предал записа заради възмущението си от инвазията в Украйна.

Той твърди, че по време на 11-минутния разговор олигархът говорил за пренебрежението си към това, което Путин прави в Украйна и изразил надеждата си, че ще бъде свален.

Освен това, според него, състоянието на Путин вече е добре известно в коридорите на властта в Кремъл, а на 13 март руските разузнавателни служби дори изпратили тайна бележка до регионалните директори, в която ги инструктирали да не се доверяват на слуховете за „терминалното състояние“ на Путин.

„Много водещи военни и служители по сигурността, както и приятели на Путин смятат, че лидерът умира или е тежко болен“, преразказва изданието думите на руския олигарх.

Както знаете, слуховете за лошото здраве на Путин се носят от доста време. Но напоследък те се засилиха на фона на последните новини от Кремъл. По-специално, можете да видите как на клиповете с Путин дясната ръка на руския президент потрепва; или да обърнете внимание на много дългата маса, на която приема посетители; или върху одеялото на коленето му по време на парада на 9 май. В същото време Кремъл официално твърди, че Путин е здрав.

По-рано OBOZREVATEL обясни защо повечето твърдения за предстоящата смърт на Путин, макар и донякъде полезни, са абсолютно неверни. И също така защо украинците наистина не трябва да му пожелават смъртта.

Но разследващият журналист от екипа на Bellingcat - българинът Христо Грозев смята, че не е важен фактът какво се случва със здравето на Путин, а фактът, че слуховете сеят съмнения не само сред обикновените руснаци, но и сред военните. Според него слуховете за фаталната болест на Путин могат да повлияят на готовността на руските военни да изпълняват най-ужасните заповеди. Говорим за възможно използване на химическо или дори ядрено оръжие във войната срещу Украйна.

Грозев смята още, че сред най-близкото обкръжение на Владимир Путин има хора, които искат смъртта му. Според него олигарсите и високопоставените военни не са очаквали да понесат толкова тежки загуби заради западните санкции, които бяха въведени след пълномащабната руска инвазия в Украйна, пише OBOZREVATEL.

#Владимир Путин #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"