Почина холивудският актьор Фред Уорд

Почина холивудският актьор Фред Уорд
A A+ A++ A

Американският актьор Фред Уорд почина на 79-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес. Не се съобщават нито причините за кончината му, нито мястото по искане на семейството. Рон Хофман, представител на актьора, каза, че смъртта е настъпила на 8 май.

Фред Уорд печели наградата "Златен глобус" за участието си във филма "Преки пътища" (1993) на режисьора Робърт Олтман. Актьорът се превъплъщава в образа на американския астронавт Вържидил Грисъм в продукцията "Истински неща", която е номинирана за награда "Оскар" за най-добър филм през 1984 г. 

Едно от първите му участия е във филма на Клинт Истууд от 1979 г. "Бягство от Алкатраз". 

Сред многобройните роли, които Фред Уорд изпълнява по време на кариерата си, е и тази на американския президент Роналд Рейгън. Той влиза в неговия образ в шпионския трилър за Студената война "Аферата Феъруел" от 2009 г. на френския режисьор Кристиан Карион. Уорд изпълнява поддържаща роля в "Два патлака" ("2 Guns") с Дензъл Уошингтън и Марк Уолбърг.  

Снимал се е и в няколко телевизионни сериала, сред които "Спешно отделение", "Анатомията на Грей". Наскоро Фред Уорд се появи във втория сезон на поредицата на HBO "Истински детектив".

 

Източник:БТА
 
снимка от фима Cast A Deadly Spel
 

 

#почина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »