Василев: Първият министър в затвора ще е бивш спортен министър, скоро ще го арестуват

Василев: Първият министър в затвора ще е бивш спортен министър, скоро ще го арестуват
A A+ A++ A

Първият министър в затвора ще бъде бивш спортен министър. 

Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия "Евроком. "Това ще е първият човек, който ще влезе в затвора. Независимо от това, че сега няма прокуратура. Неспасяемо е неговото положение. По линия на злоупотреби. Неспасяемо е. Ако в "Автомагистрали" има как да се измъкне - при мен няма как да се измъкне. 

По думите му този спортен министър съмсем скоро ще бъде арестуван.

"За редица действия. От безстопанственост до неизгодни сделки. Неизгодни договори за държавата. Побиват го тръпки от мисълта. Може до Горанов да не стигнат. Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа, но тук аз съм се заел да установя какво е направено и по мой предварителни оценки, дал съм естествено всичко на органите, няма спасение. Ако има държава и минимална справедливост, този човек не може да бъде не в Народното събрание, той не може да се разхожда свободно по улиците", коментира Василев. 

Министърът заяви, че "при него всички партийни калинки на ГЕРБ си заминават. 

Четири месеца сме в окопна война. По-скоро сме в някакъв партизански окоп. Отвсякъде попълваме дупки, спираме нападения, каза още Василев. 

По думите му в министерството страшно много неща го отвращават.

"Отвръщава ме това, че в Министерство на спорта е имало злоупотреби. Отвращава ме това, че заслужили наши спортисти, които част от тях управляват федерации, приемат за даденост един държавен ресурс да го харчат, както сметнат за добре. Отвращава ме, че каквото и да направим, медийната среда не го отразява коректно. Отвращава ме това, че децата, които трябва да са в основата на масовия спорт, тренират в зали, които са разрушени. За 12 години няма мутра, която да няма обект при нас, коментира Василев. 

Снимка: Стоп кадър, Евроком

#Радостин Василев #арест #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"