Медици алармират: И днес нямаме пари за месец март

Медици алармират: И днес нямаме пари за месец март
A A+ A++ A

В публичната група „Министерство на здравеопазването“ във „Фейсбук“ различни публикации на медицински работници разкриват, че все още не са получили възнаграждението си за месец март. 

„Писна ни да закъснявате с плащане на парите, които сме заработили. За месец март имаме неполучени пари“, написа лекарка и призова колегите си да бъдат в стачна готовност. 

„Искам да задам официално питане кога ще бъде обнародван в ДВ новоподписаният анекс. От 1.04.2022 г. не е отпуснат 1 лев от регулаторните стандарти. Няма направления, няма пари за изследване, ежедневни обяснения с пациентите. Докога ще чакаме? Да се излезе с официално обяснение“, изрази възмущението си още една жена. 

„Половин година мина, ние все още Анекси за 2022 г. не сме подписали, които са в сила от 01.01.2022 г. Търпението е изчерпано, ножът стигна до кокала. Само стачка и затваряне на кабинетите ще решат проблема“, заяви друг медицински работник. 

Друг медик информира, че над 90% от медиците работят над 200 часа месечно, че този извънреден труд не се заплаща по Кодекса на труда, както и че основната базисна нормативно определена заплата е под 1000 лв. месечно бруто. „Искат си робите в бели престилки да са им на разположение, ако може 27 часа в денонощието, а вие нямате абсолютно никакви права в Република България“, заяви той. 

#медици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »