Скандал в НС: ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на парламента Мирослав Иванов

Скандал в НС: ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на парламента Мирослав Иванов
A A+ A++ A

Подайте си оставката, нямате място на тази висока трибуна! Това поиска от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Призивът ѝ бе насочен към заместник-председателя на НС от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов. 

Според нея, Иванов без основание отнема думата на опозицията. „Предния път, когато го направихте, един от колегите ми беше с наложено наказание, защото ви връчи таблетка валериан. Сега, г-н председател, може би нямате нужда само от това, а да освободите парламентарната трибуна, защото е нужно някой с по-висока степен на чуваемост и търпимост към опозицията да заеме мястото пръв сред равни. Ако Минчев има ангажимент, НС има още пет председатели“, посочи Атанасова.

Тя го призова да отстъпи мястото си на заместник-председателя на парламента от „Демократична България“ Атанас Атанасов. „Считам, че той по-добре ще ръководи пленарното заседание, защото знае, че думата на опозицията никога не се отнема, а и защото през всичките години на участието си в политиката е доказал, че може да чува какво говори опозицията. Г-н председател, моля ви настоятелно, освободете мястото на пръв сред равни. Заседанието да води някой, който може да владее залата, а и собствените си нерви“, каза Атанасова.

Мирослав Иванов и отговори, че спазва правилника на Народното събрание и не видя причина да подава оставката си.

#Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »