Не приемайте и не подарявайте тези неща - носят нещастие

Не приемайте и не подарявайте тези неща - носят нещастие
A A+ A++ A

Не всички подаръци, дори и поднесените с много любов, са еднакво добри. Има неща, които не бива да подарявате, освен ако не искате да дразните човека, за когото сте ги подготвили. Така например, според някои вярвания, някои предмети носят отрицателна енергия, която се активира само чрез даване, пише jenata.blitz.bg.

Ето защо решихме да подготвим списък на това, което не може да бъде представено по никакъв начин като подарък, а най-добре и никога да не приемате някой от "даровете", изброени по-надолу.

Часовник

Според поверията, ако подарите на някого часовник, то той ще изчезне от живота ви. Дори и нещата между вас да вървят добре, то скоро вие ще спрете да общувате или ще се случи нещо, което да прекрати отношенията ви. Не трябва и да приемате подобен дар, освен, ако наистина не желаете някой човек да спре да е част от живота ви.

Книги

Мнозина смятат това за най-добрия подарък, но повярвайте, това е много далеч от истината. По-точно, този подарък не е подходящ за всички. Например, не може да подарите някакво писание на съпрузи, защото според поверията, това ще доведе до скандал в семейството.

Съдове

Кухненските прибори символизират благосъстоянието на дома . Ако някога решите да подарите съдове на младоженци например, то задължително сложете и паричка в тях. В противен случай може да ги орисате с безпаричие.

Пронизващи предмети

Никога не подарявайте саби, ножове, ножици и други хладни оръжия. Смята се, че тези пронизващи предмети носят огромна отрицателна енергия и са способни да обрекат на нещастие не само човека, на когото ги подарявате, но и цялото му семейство.

Огледало

Още предците ни са знаели, че у огледалата има нещо мистично. Те са вярвали, че този предмет може да съхранява не само добра, но и лоша енергия, която може да се предаде и на други хора. Ето защо по-добре се застраховайте и не приемайте такъв подарък. Помислете и за другите и не подарявайте в никакъв случай нещо такова на близките си.

Чанта или портфейл

И тези два често срещани подаръка попадат в списъка на забранените вещи. Ако подарите нещо такова, то рискувате да ви споходи финансов проблем и да останете без източник на доходи.

Ако все пак сте твърди в решението си да подарите точно този аксесоар, то сложете в него чуждестранна монета – например китайска за късмет. Тя ще неутрализира отрицателната енергия и ще се превърне в магнит за пари.

Пари

Не напразно според някои народи даването на пари е нещо лошо. Според тях, когато подарявате такова нещо, вие предоставяте на получателя цялото си благосъстояние и се лишавате от финансовия си късмет. Не рискувайте със съдбата си и мислете по-разумно при избора на подарък.

Бижута и перли

Изненадващо е, че точно луксозните перли попадат в този списък. Смята се, че това бижу символизира сълзите на вдовици и следователно може да донесе тежки изпитания и загуби, смърт на близки хора и други проблеми. Ето защо се препоръчва човек сам да си взима бижута и да не приема никога подобен дар от някого.

Лекарства

Изглежда нелепо да си мислим, че някой би ни подарил такова нещо, но уви, има и такива прецеденти. Такъв подарък обаче само би напомнил на човека за неговите проблеми и може да провокира влошаване на състоянието и заболяването му.

Ако цените чуждото здраве, то в никакъв случай не си и помисляйте да подарите медикамент.

#нещастие #подаръци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »