И US самолети да пазят небето ни, поискал министър Заков в САЩ

И US самолети да  пазят небето ни, поискал министър Заков в САЩ
A A+ A++ A

Американски самолети да се включат във въздушната охрана на България е поискал от Пентагона министърът на отбраната Драгомир Заков по време на визитата си в САЩ.

“Проведохме разговори по възможностите за “Air Policing” в България, по възможността да се осигурят самолети между МиГ-29 и Ф-16 Блок 70”, каза Заков по време на учението на полигона в Црънча.

Военният министър коментира и новината, че два самолета МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево са били вдигнати по тревога след сигнал за бомба в пътнически самолет.

“Ние сме приели от Румъния, предали сме на Турция случая. Това, което ни притеснява е, че подобни случаи не зачестяват, стават регулярни. Това, което ние трябва да се опитваме да разберем заедно с нашите съюзници, е има ли причина конкретна да бъдат вдигани изтребители на страни членки на НАТО за подобни случаи. Очевидно става дума за фалшиви сигнали, но ние сме длъжни да отреагираме, както и нашите съюзници по трасето на самолетите”, коментира Заков.

Министър Заков заяви, че страната ни има военно-промишлени възможности, за да окаже техническа помощ на Украйна.
Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов наблюдаваха заключителния етап на многонационалното учение “Trojan Footprint 22” на полигона в “Црънча”.

 
 

#Драгомир Заков #американски самолети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"