След думите на Сандов: ТЕЦ "Марица 3" готви масов протест в София идната седмица

След думите на Сандов: ТЕЦ "Марица 3" готви масов протест в София идната седмица
A A+ A++ A

ТЕЦ Марица 3 организира масов протест следващата седмица в София. Към дружеството ще се присъединят и други български енергетици. Подготвят оплакване до прокуратурата.

„Съвместно с КНСБ и КТ „Подкрепа” планираме масови протести в София през следващата седмица под надслов „Не убивайте българската енергетика! Съхранете българската енергийна независимост!“. Заедно започваме битка не само в името на възобновяването на работата на безпричинно спряната ТЕЦ „Марица 3”, а и в името на нашите деца”, се казва в позицията на предприятието.

„Още енергетици от страната ще се присъединят към нас в битката за бъдещето на българската енергетика. В масовите протести ще се включат хиляди българи, които са притеснени за работните си места”, твърдят от ТЕЦ-а и допълват, че за отменения протест имало официално разрешение.

От официалната позиция на предприятието става ясно, че ръководството му възнамерява да търси законовите си права като сезира прокуратурата за създалата се ситуация.

„Преди дни бе извършена официална проверка, която констатира, че откакто не работим, сме осъществили много подобрения по основните и спомагателни съоръжения, закупихме и мобилна система за обезпрашаване, но въпреки свършеното,  не получихме разрешение да пуснем съоръженията, за да ги обследваме и да стартираме голямата ремонтна програма”, обясняват от ТЕЦ „Марица 3”.

#ТЕЦ Марица 3

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »