Националният тим на Украйна слага българското знаме на екипа си СНИМКА

Националният тим на Украйна слага българското знаме на екипа си СНИМКА
A A+ A++ A

Футболистите от националния отбор на Украйна ще играят с българското знаме на екипите си в контролите преди баража за Мондиал 2022. Нашият флаг ще бъде редом до тези на останалите държави, които оказват подкрепа във войната. Всички заедно очертават границите на страната. Родният трибагреник е поместен в най-горната част, отляво е знамето на Босна и Херцеговина, а отляво – на Хърватия.

„Това е нашата благодарност към чуждестранните партньори за помощта, която ни оказват срещу руските окупатори“, написаха от Украинската футболна асоциация.

С този екип футболните хора в страната се включват в инициативата на президента Володимир Зеленски. Платформата U24 беше създадена с цел набиране на средства. На екипите стои надписът „Обединени за Украйна“, а в номерата на гърба са изписани имената на украински градове и села. След изиграването на контролите всяко едно от тези селища ще получи по един екип, който да изложи в музея. Останалите екипи от ограниченото количество ще бъдат разиграни на търг и парите ще бъдат преведени в платформата U24.

Националите на Украйна ще изиграят три контроли. Тази вечер е първата срещу Борусия Мьонхетгладбах, следват мачове с Емполи на 17 май и Риека ден по-късно. Шефовете се опитват да уредят спаринг и за последната седмица от месеца. На 1 юни украинците се изправят срещу Шотландия в бараж за световното първенство. Четири дни по-късно победителят ще играе срещу Уелс за място в Катар.

#знаме #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »